Apple: Απέτρεψε κακόβουλες συναλλαγές ύψους $1.5 δισ. μέσα στο 2020

Η ομάδα ελέγχου εφαρμογών της Apple είναι υπεύθυνη για την εξέταση των εφαρμογών που φιλοξενεί στο περιβάλλον της, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν οριστεί από το App Store σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

Η συγκεκριμένη ομάδα βοήθησε περισσότερους από 180.000 προγραμματιστές για τη δημιουργία νέων εφαρμογών το 2020 ενώ ταυτόχρονα σχεδόν 1 εκατομμύριο εφαρμογές και ενημερώσεις απορρίφθηκαν ή καταργήθηκαν. Οι λόγοι του αποκλεισμού των εφαρμογών/ενημερώσεων πραγματοποιήθηκαν λόγω κρυφών ή μη τεκμηριωμένων λειτουργιών ενώ σε περισσότερες από 150.000 εφαρμογές εντοπίστηκαν ανεπιθύμητες λειτουργίες, copycats αλλά και παραπλανητικές για του χρήστες ενέργειες.

Ο πιο συνήθης τρόπος παραβίασης των κανονισμών του App Store από τους προγραμματιστές είναι η ενσωμάτωση ψεύτικων αξιολογήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple, καταργήθηκαν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια αξιολογήσεις και κριτικές που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέπτυξε νέα εργαλεία για την επαλήθευση της αυθεντικότητας των αξιολογήσεων, την ανάλυση κριτικών που ενέχουν σημάδια απάτης αλλά και την διασφάλιση κατάργησης περιεχομένου από απενεργοποιημένους λογαριασμούς.

app-store-sec-1.jpg

Κατά τη διάρκεια του 2020, η Apple απέκλεισε 244 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών λόγω καταχρηστικής δραστηριότητας και απέρριψε 424 εκατομμύρια δημιουργίες λογαριασμούς που εμφάνιζαν μοτίβα που συνάδουν με δόλιους σκοπούς.

Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων ήταν η προσπάθεια της να αποτρέψει απάτες που προκύπταν με πληρωμές και πιστωτικές κάρτες. Όπως αναφέρθηκε σε δήλωση της εταιρείας:

Οι προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές αποτελούν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα που κοινοποιούν οι χρήστες στο διαδίκτυο. Η Apple έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για τη δημιουργία πιο ασφαλών τεχνολογιών πληρωμών όπως το Apple Pay και το StoreKit, οι οποίες χρησιμοποιούνται από 900.000 εφαρμογές για την παροχή υπηρεσιών στο App Store. Για παράδειγμα, με το Apple Pay, οι αριθμοί πιστωτικών καρτών δεν κοινοποιούνται ποτέ σε εμπόρους - εξαλείφοντας έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου στη διαδικασία των χρηματικών συναλλαγών

Η Apple προστάτευσε τους χρήστες από από δυνητικά δόλιες οικονομικές συναλλαγές το 2020, «προστατεύοντας» ένα υπέρογκο ποσό της τάξεως του 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για παράνομες ιστορίες σχετικά με κακόβουλες εφαρμογές στο περιβάλλον του App Store, ωστόσο, η εταιρεία κατέστησε σαφές ότι η προστασία των κατόχων των συσκευών της αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για την Apple.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Apple]

Loading