Apple: Αποκάλυψε πόσα iPhone και iPad τρέχουν τα iOS 16 και iPadOS 16 αντίστοιχα

Μετά από αρκετό καιρό, η Apple αποφάσισε να δημοσιεύσει επίσημα στατιστικά στοιχεία για την διανομή των mobile λειτουργικών συστημάτων της, προκειμένου να δείξει πόσο γρήγορα προχωρούν στις αναβαθμίσεις των συσκευών τους οι κάτοχοι iPhone και iPad. Προφανώς αυτή τη φορά η ενημέρωση γίνεται για τα iOS 16 και iPadOS 16 που κυκλοφόρησαν επίσημα πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Οι μετρήσεις της εταιρείας έγιναν λαμβάνοντας υπόψιν πόσες συσκευές είχαν επικοινωνία με το κατάστημα εφαρμογών App Store έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζουμε ότι το iOS 16 είναι συμβατό με iPhone 8 ή μεταγενέστερα μοντέλα, ενώ το iPadOS 16 με όλα τα iPad Pro, καθώς και από επιλεγμένα μοντέλα iPad Air, iPad mini και entry-level iPad που κυκλοφόρησαν από το 2017 μέχρι σήμερα.

ios16-ipados16-usage.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το iOS 16 είναι εγκατεστημένο στο 71% των συμβατών iPhone και στο 81% όλων των iPhone που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 4 χρόνια. Ένα 20% των ενεργών iPhone παραμένουν στο iOS 15, ενώ ένα ποσοστό 8% τρέχει το iOS 14 ή προηγούμενες εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το iPadOS 16, είναι εγκατεστημένο στο 50% των συμβατών iPad και στο 53% των iPad που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 4 χρόνια. Το iPadOS 15 εξακολουθεί να κρατά αρκετά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα της εταιρείας (περίπου 35%), ενώ ένα 13% των ενεργών iPad παραμένει στο iPadOS 14 ή προηγούμενες εκδόσεις.

[Apple]

Loading