Ήττα για την Apple, ισχύει το μπλοκάρισμα των πωλήσεων για Watch Series 9 και Watch Ultra 2

Την προηγούμενη φορά που η Apple βρέθηκε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μπλοκαρίσματος της πώλησης κάποιων συσκευών της στις ΗΠΑ είχε καταφέρει να την γλιτώσει χάριν σε βέτο που άσκησε ο τότε πρόεδρος Barack Obama. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν έτυχε της ίδιας μεταχείρισης από την κυβέρνηση Biden. 

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει πως θα σταματήσει την πώληση των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 επειδή κατηγορήθηκε από τις Masimo Corporation και Cercador Laboratories πως καταπατούσε δικές τους πατέντες σχετικά με την τεχνολογία μέτρησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα. 

Η υπόθεση εξετάστηκε από τη Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) στις 26 Οκτωβρίου 2023 και η τελευταία έκρινε ότι όντως υπάρχει καταπάτηση δύο πατεντών. Όπως συνηθίζεται, η ITC παρέπεμψε την υπόθεση στο Υπουργείο Εμπορίου για να αποφασίσει αυτό αν θα ασκήσει κάποιου είδους βέτο για να συνεχιστεί κανονικά η εμπορική διάθεση των προϊόντων, αλλά σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και το μπλοκάρισμα τίθεται κανονικά σε εφαρμογή από σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν μπορεί στο εξής να εισάγει και να πουλά Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στα καταστήματα της στις ΗΠΑ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μεταπωλητές (π.χ. Amazon) θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις πωλήσεις μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα τους (κοινώς δεν θα μπορούν να γεμίσουν ξανά τις αποθήκες τους μέσω εισαγωγών).

Φυσικά, σε περίπτωση που η Apple τα βρει με τη Masimo (π.χ. αποζημίωση, συνεργασία κλπ.) το μπλοκάρισμα θα αρθεί και θα συνεχιστούν φυσιολογικά οι εισαγωγές και οι πωλήσεις.

[via]

Loading