Μπλόκο στις πωλήσεις Apple Watch Ultra 2 και Watch Series 9 στις ΗΠΑ λόγω παραβίασης πατέντας

Η Apple επιβεβαίωσε ότι θα αναστείλει την πώληση των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 την τρέχουσα εβδομάδα. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας διαμάχης για πατέντες σχετικά με τον αισθητήρα οξυγόνου αίματος που χρησιμοποιείται και στα δύο μοντέλα.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, τον περασμένο Οκτώβριο, η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου (ITC) έκρινε ότι η Apple είχε παραβιάσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας Massimo, η οποία είχε επίσης αναπτύξει τεχνολογία αισθητήρων μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα. Η απόφαση της ITC σηματοδότησε τη διεξαγωγή έρευνας από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 60 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να λήξει η περίοδος επανεξέτασης στις 25 Δεκεμβρίου 2023.

Ενώ είναι πιθανό η προεδρική αναθεώρηση να οδηγήσει σε ανατροπή της απόφασης της ITC, η Apple έστειλε αυτή τη δήλωση στο 9to5Mac αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της να αναστείλει τις πωλήσεις των δύο smartwatches στις ΗΠΑ πριν από την έκδοση της απόφασης από την κυβέρνηση Biden:

Βρίσκεται σε εξέλιξη Προεδρική Αναθεωρητική Διαδικασία σχετικά με εντολή της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ για μια τεχνική διαφορά πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά συσκευές Apple Watch που παρέχουν τη λειτουργία Blood Oxygen. Αν και η περίοδος επανεξέτασης δεν θα λήξει πριν από τις 25 Δεκεμβρίου, η Apple λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να συμμορφωθεί σε περίπτωση που η απόφαση παραμείνει σε ισχύ. Αυτό περιλαμβάνει την παύση των πωλήσεων των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 από το Apple.com από τις 21 Δεκεμβρίου και από τα σημεία λιανικής πώλησης της Apple μετά τις 24 Δεκεμβρίου.

Οι ομάδες της Apple εργάζονται ακούραστα για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κορυφαίες στον κλάδο λειτουργίες υγείας, ευεξίας και ασφάλειας. Η Apple διαφωνεί έντονα με τη διαταγή και εξετάζει μια σειρά από νομικές και τεχνικές επιλογές για να διασφαλίσει ότι το Apple Watch θα παραμείνει διαθέσιμο για τους καταναλωτές.

Σε περίπτωση που η εντολή παραμείνει σε ισχύ, η Apple θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιστροφή των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στους πελάτες στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό.

Η αναστολή των πωλήσεων καλύπτει μόνο την ιστοσελίδα της Apple και τα καταστήματά της. Οι λιανοπωλητές και οι ιστοσελίδες τρίτων δεν επηρεάζονται από αυτή την απόφαση και μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν τα υπόλοιπα αποθέματα των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2. Ωστόσο, μετά τις 25 Δεκεμβρίου, οι εισαγωγές αυτών των smartwatches θα απαγορευτούν στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι εν λόγω λιανοπωλητές δεν θα μπορούν να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν επάνω σε αλλαγές στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στο παλμικό οξύμετρο στα Apple Watch Series 9 και Ultra 2, ώστε η λειτουργία να μην παραβιάζει την πατέντα της Massimo. Μια άλλη τακτική που θα μπορούσε να επιχειρήσει η Apple για να εξαφανίσει όλο αυτό το θέμα θα ήταν να συμβιβαστεί με τη Massimo και να αποκτήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας που παραβιάζει. Παρόλα αυτά, το Bloomberg αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες δεν έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν έναν διακανονισμό ή να καταλήξουν σε συμφωνία αδειοδότησης.

[via]

Loading