Apple Event: Όλες οι πληροφορίες για τα νέα προϊόντα της εταιρείας

Λίγες ημέρες απομένουν για το μεγάλο Apple Event της 12ης Σεπτεμβρίου 2023 και ο πάντοτε έγκριτος Mark Gurman του δικτύου Bloomberg μοιράζεται πληθώρα πληροφοριών για τις συσκευές που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, καθώς και για άλλα προϊόντα της Apple.

iPhone 15 Series

Ξεκινώντας από τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, η χρήση πλαισίου από τιτάνιο θα καταστήσει τα δύο μοντέλα κατά 10% πιο ελαφριά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της σειράς iPhone 14. Με δεδομένο ότι το iPhone 14 Pro Max ζυγίζει 240gr και το iPhone 14 Pro 206gr, τα νέα iPhone 15 Pro Max και iPhone 15 Pro λογικά θα ζυγίζουν 216gr και 185gr αντίστοιχα. Αν η πληροφορία αποδειχθεί αληθινή, τότε το iPhone 15 Pro θα είναι το πιο ελαφρύ μοντέλο της εταιρείας μετά το iPhone XS που ζύγιζε 177gr.

Ακόμη, περιμένουμε μια brushed επεξεργασία του υλικού κατασκευής για να μειωθούν σημαντικά τα δακτυλικά αποτυπώματα, πιο λείες και στρογγυλεμένες γωνίες και πιο μικρά bezels (περιθώρια) για τις οθόνες που θα φαίνονται αρκετά μεγαλύτερες σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αναμένεται, επίσης, η προσθήκη Action Button που θα αντικαταστήσει το Mute Button και ο χρήστης θα μπορεί να παραμετροποιήσει την λειτουργία του ανάλογα με τις ανάγκες του (π.χ. άνοιγμα φακού, εκκίνηση κάμερας, εκκίνηση ηχογράφησης, πρόσβαση στον ψηφιακό βοηθό Siri, σίγαση της συσκευής κλπ.).

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, αμφότερα τα Pro μοντέλα θα προσφέρουν περισσότερες ώρες χρήσης με μία φόρτιση χάριν στην καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά του νέου επεξεργαστή A17 Bionic που κατασκευάζεται με τη διαδικασία κλίμακας 3nm της TSMC, ενώ περιμένουμε και περισσότερη μνήμη RAM από τα 6GB των περυσινών μοντέλων (λογικά 8GB).

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε ξανά από προηγούμενη αναφορά μας τους αισθητήρες κάμερες όλων των μοντέλων και σημειώνουμε ότι όλα θα διαθέτουν ένα νέο U2 UWB (Ultra Wide Band) chipset που θα προσφέρει σημαντικά πιο αναβαθμισμένες δυνατότητες γεωεντοπισμού μέσω της εφαρμογής Find My.

Στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, η Apple θα χρησιμοποιήσει και πάλι αισθητήρα 48MP αλλά όχι αυτόν που είδαμε στα προηγούμενα μοντέλα. Γίνεται λόγος για νέο αισθητήρα της Sony με stacked σχεδιασμό που θα ενισχύσει σημαντικά τις επιδόσεις τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η dual κάμερα και στα δύο μοντέλα αναφέρεται ότι θα είναι 48MP f/1.6 + 12MP f/2.4 ultrawide.
Για το iPhone 15 Pro θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αισθητήρας 48MP του iPhone 14 Pro, όμως έχει αναβαθμιστεί η ultrawide κάμερα και αναμένονται βελτιώσεις στην απόδοση της telephoto, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να είναι και σε αυτήν την περίπτωση ο ίδιος αισθητήρας με πέρυσι. Η τριπλή κάμερα πιθανότατα θα αποτελείται από 48MP f/1.8 Sony IMX803 1/1.3’’ + 13.4MP f/2.2 ultrawide + 12.7MP f/2.8 telephoto.
Σε ό,τι αφορά το iPhone 15 Pro Max, για το οποίο παρεμπιπτόντως υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα πως θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει, αναμένονται οι ίδιοι αισθητήρες main και ultrawide με το iPhone 15 Pro, όμως θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά νέος αισθητήρας με περισκοπικό φακό (5x οπτικό, έως 10x υβριδικό). Η τριπλή κάμερα αναμένεται με 48MP f/1.8 Sony IMX803 1/1.3’’ + 13.4MP f/2.2 + 12.7 f/2.8 periscope 1/1.9’’ (85mm).
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως η Apple θα τοποθετήσει περισκοπικό φακό μόνο στο iPhone 15 Pro Max έχουν να κάνουν με τον περιορισμένο χώρο στα άλλα μοντέλα. Γι’ αυτό το camera module του iPhone 15 Pro Max αναμένεται αρκετά μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της σειράς. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει στη σειρά iPhone 16, καθώς λέγεται πως τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες (6.3’’ και 6.9’’ αντίστοιχα, αντί 6.1’’ και 6.7’’).
Κατά τ’ άλλα, περιμένουμε υποδοχή USB-C και Dynamic Island σε όλα τα μοντέλα.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών TrendForce από την Ταϊβάν, το iPhone 15 Pro θα ξεκινά από τα $999 για τη βασική έκδοση του (δηλαδή όσο κόστιζε το iPhone 14 Pro), αλλά το iPhone 15 Pro Max θα ξεκινά από τα $1199 (αύξηση $100).

apple-watch-ultra-2-leak.jpg

 

Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2

Για τα smartwatches της Apple, ο Gurman ισχυρίζεται πως θα δούμε σημαντικές αναβαθμίσεις στο hardware με στόχο να προσφέρουν στον χρήστη μεγαλύτερη ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Ένας από τους αισθητήρες που θα αναβαθμιστούν σίγουρα είναι αυτός της συνεχούς παρακολούθησης του καρδιακού παλμού.

Επίσης, τα Apple Watch Series 9 θα διαθέτουν και αυτά το νέο U2 UWB chipset, 3D printed κάσα και νέο επεξεργαστή μετά από 3 γενιές. Από την άλλη, το Apple Watch Ultra 2 θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά σε μαύρο χρώμα και θα χρησιμοποιηθούν ακόμη περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή του.

airpods-max-usb-c.jpg

AirPods και AirPods Max

Κλείνοντας, ο Gurman αναφέρεται και στα ακουστικά της εταιρείας ισχυριζόμενος πως θα ανακοινωθούν νέα AirPods Pro με υποδοχή USB-C, ενώ περιμένει τα νέα μοντέλα AirPods και AirPods Max (επίσης με υποδοχή USB-C) το 2024. Ενδεχομένως σε κάποιο από αυτά θα ενσωματωθούν και οι λειτουργίες που αφορούν την υγεία του χρήστη, όπως αισθητήρας μέτρησης της θερμοκρασίας σώματος και η δυνατότητα διενέργειας ακουογράμματος.

Υπομονή μέχρι την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 για το Apple Event, το οποίο θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε όλοι σε live streaming στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

[via]

Loading