Apple: Φήμες ότι το MR headset θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο WWDC 2023

Το περίφημο headset εικονικής πραγματικότητας της Apple δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από την εταιρεία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί πολλά από αναλυτές και ειδικούς που θεωρητικά βρίσκονται μέσα στα πράγματα. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ming-Chi Kuo είχε ισχυριστεί πως θα δούμε ένα Mixed Reality (MR) headset από την Apple το φθινόπωρο του 2023, ενώ άλλοι αναλυτές έκαναν λόγο για παρουσίαση τον προσεχή Απρίλιο.

Τώρα έρχεται ο Mark Gurman του δικτύου Bloomberg να ισχυριστεί πως η Apple αποφάσισε να αναστείλει την παρουσίαση του MR headset μέχρι το ετήσιο συνέδριο για τους προγραμματιστές (WWDC 2023) που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. Αναφέρει, επίσης, ότι η Apple οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση διότι οι εσωτερικές δοκιμές έδειξαν ορισμένα θέματα στην επικοινωνία μεταξύ hardware και software που χρήζουν βελτίωσης.

Από προηγούμενες φήμες έχει ακουστεί ότι το MR headset της Apple θα προσφέρει γωνία θέασης 120°, δύο οθόνες 4K OLED, επεξεργαστή κλίμακας 5nm, ξεχωριστό επεξεργαστή εικόνας, δυνατότητα μετάβασης από την εικονική πραγματικότητα στον αληθινό κόσμο μέσω κορώνας στο headset, αισθητήρες κάμερας που κοιτάζουν μέσα και έξω από το headset, αισθητήρες LiDAR και εξωτερική οθόνη για να φαίνονται οι εκφράσεις του χρήστη στους γύρω του.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, γίνεται λόγος για κόστος κοντά στα $3.000 (!) και πρόθεση της Apple να κυκλοφορήσει μια πολύ πιο προσιτή έκδοση μέσα στο 2024. Εξυπακούεται ότι για όλα τα παραπάνω κρατάμε μικρό καλάθι από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή επιβεβαίωση ή έστω ένδειξη από την εταιρεία.

[via]

Loading