Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία στην αμερικανική ιστορία που ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Η μετοχή της Apple κατέγραψε ιστορικό άλμα στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, οδηγώντας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 1 τρισ. δολάρια!

Η Apple γίνεται η πρώτη εταιρεία στην αμερικανική ιστορία που ξεπερνάει το 1 τρισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση, μετά την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο:

Όπως ανακοίνωσε χθες η Apple, πούλησε 41,3 εκατ. iPhone για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, μόλις κατά 1% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η μέση τιμή των iPhone ανήλθε στα 724 δολάρια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 694 δολάρια.

Σύμφωνα με την Apple, το μοντέλο iPhone X, αξίας 999 δολαρίων, που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο και καθόρισε τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Τις επιδόσεις της εταιρίας στήριξε και η ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 31% από την κατηγορία υπηρεσιών της Apple, που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το App store, το Apple Music και το Apple Pay.

Συνολικά, τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν άλμα 17% σε ετήσια βάση στα 53,3 δισεκ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 11,5 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έφτασε το 1 τρισ. δολ. ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και αερίου της Κίνας, η PetroChina, όταν η μετοχή της έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ την πρώτη μέρα που τέθηκε υπό διαπραγμάτευση στη Σανγκάη 11 χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2007.

Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή της ήταν βραχύβιο και τώρα η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου 214 δισ. δολ.

[via iPhonehellas.gr]

Loading