Apple και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη The Next G Alliance για δίκτυα 6G

Μετά του Κινέζους και τους Κορεάτες, ήρθε η ώρα των Αμερικανών να αρχίσουν να κινητοποιούνται στο θέμα της τεχνολογίας 6G. Μπορεί να μοιάζει αστείο να το συζητάμε από τη στιγμή που το 5G βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο λανσαρίσματος, παρόλα αυτά, οι μεγάλοι παίκτες της τεχνολογίας κοιτάζουν ήδη στην επόμενη γενιά.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη The Next G Alliance οι Apple και Google, μια εμπορική σύμπραξη εταιρειών και επενδυτών που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα με σκοπό να καταστήσουν τις ΗΠΑ κυρίαρχη δύναμη στην τεχνολογία 6G. Με πρόσφατη την “ήττα” από τους Κινέζους στην τεχνολογία 5G (βλ. Huawei), οι ΗΠΑ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μείνουν και πάλι πίσω από τις εξελίξεις, γι’ αυτό τρέχουν να προλάβουν.

Εκτός από τις Apple και Google, στη The Next G Alliance συμμετέχουν οι Charter Communications, Cisco, HPE, Intel, Keysight Technologies, LG Electronics, Mavenir, MITRE, VMWare, AT&T Bell Canada, Ciena, Ericsson, Facebook, Interdigital, JMA Wireless, Microsoft, Nokia, Qualcomm, Samsung, Telus, Telnyx, T-Mobile, US Cellular, και Verizon.

Η λογική λέει ότι τα πρώτα δίκτυα 6G δεν πρόκειται να εμφανιστούν πριν το 2030, αν υπάρχει ακόμα αυτός ο κόσμος, ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι η Κίνα πραγματοποιεί ήδη δοκιμές στο διάστημα έχοντας αποστείλει τον δορυφόρο Star Era-12.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading