Apple Music: Φέρνει υποστήριξη Spatial Audio με Dolby Atmos και Lossless Audio

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι φέρνει υποστήριξη για Spatial Audio με Dolby Atmos και Lossless Audio ποιότητα στη μουσική υπηρεσία Apple Music χωρίς επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές από τον προσεχή Ιούνιο.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν πρόσβαση στην ποιότητα Lossless Audio για περισσότερα από 75 εκατομμύρια τραγούδια στο Apple Music, με την εταιρεία να χρησιμοποιεί το δικό της ALAC codec προκειμένου οι χρήστες να ακούν ακριβώς αυτό που ηχογράφησαν οι καλλιτέχνες στο studio χωρίς καμία απώλεια. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο με 20 εκατομμύρια τραγούδια και θα φτάσουμε στα 75 εκατομμύρια πριν το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά το Spatial Audio, η Apple αναφέρει ότι θα προσφέρει μια επαναστατική και μοναδική συναρπαστική εμπειρία ακρόασης που θα δημιουργεί στον χρήστη την αίσθηση πως ο ήχος έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις. Το Spatial Audio θα υποστηρίζεται από χιλιάδες τραγούδια του Apple Music, λογικά σε αυτά που θα έχει νόημα μια τέτοια απόδοση.

Εξάλλου, η υπηρεσία Apple Music θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα τραγούδια συμβατά με την τεχνολογία Dolby Atmos, η οποία θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ακούς από ακουστικά Apple AirPods (όλα τα μοντέλα) ή από Beats που διαθέτουν H1 ή W1 chip, καθώς και από τα ηχεία των τελευταίων iPhone, iPad και Mac.

Να σημειωθεί ότι standard Lossless πακέτο του Apple Music προσφέρει “ποιότητα CD”, δηλαδή από 16 bit στα 44.1 kHz έως 24 bit στα 48 kHz, ενώ θα υπάρχει και Hi-Res Lossless πακέτο για ποιότητα έως 24 bit στα 192 kHz.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Apple]

Loading