Apple: Νέο ρεκόρ με τζίρο $89.6 δισ., τα $47.9 από πωλήσεις iPhone

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει κάθε τρίμηνο που περνά η Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε τζίρο ύψους $89.6 δισ. για το τρίμηνο που έκλεισε στις 27 Μαρτίου 2021 και το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η τεράστια αύξηση οφείλεται κατά πολύ στις πωλήσεις των iPhone (όχι μόνο της σειράς 12, αλλά και των μοντέλων 11, XR και SE2), καθώς η Apple “έβγαλε” $47.9 δισ. μόνο από αυτά (πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν στα $29 δισ.). Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η αύξηση στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac ($9.1 δισ. τζίρος), με τους αναλυτές να την αποδίδουν στα νέα μοντέλα με επεξεργαστές M1. Φυσικά, από την εξίσωση δεν λείπουν τα έσοδα από τις υπηρεσίες, με τα iCloud, Apple Music, Apple TV+ και Apple Fitness+ να καταγράφουν συνολικό τζίρο ύψους $16.9 δισ.

Με αυτά τα νούμερα δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Apple σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $430 δισεκατομμύρια μέσα στην επόμενη πενταετία στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, μάλιστα, εκτιμά πως μέσα στο τρέχον τρίμηνο θα παρουσιάσει και πάλι εξίσου υψηλό τζίρο, αν και περιμένει μια μείωση $3-4 δισ. λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή που προέκυψαν από την έλλειψη επεξεργαστών (και όχι μόνο).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Apple]

Loading