Apple: Οι απαιτητικές διεργασίες AI θα εκτελούνται σε cloud με δικούς της επεξεργαστές

Η Apple προγραμματίζει να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τους δικούς της επεξεργαστές πυριτίου αρχιτεκτονικής ARM. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα high-end chips της, όπως το M2 Ultra, για να τροφοδοτήσει τους servers στα κέντρα δεδομένων της, τα οποία θα βοηθήσουν στην επεξεργασία των απαιτητικών λειτουργιών μέσω του cloud. Οι απλούστερες εργασίες, ωστόσο, φαίνεται ότι θα εκτελούνται τοπικά στις συσκευές της Apple.

Η Apple έχει εντείνει τις προσπάθειες της για την εφαρμογή χαρακτηριστικών AI σε όλα τα προϊόντα και το οικοσύστημά της, υπό την πίεση εταιρειών όπως η Google και η Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο iPad Air με επεξεργαστή M2 και το iPad Pro με τον επεξεργαστή M4 που διαθέτει μια νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων, ικανή να επεξεργαστεί 38 τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο, και δεν αποτελεί έκπληξη γιατί η Apple το χαρακτηρίζει ως ένα «εξωφρενικά ισχυρό chip για AI».

Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο η Apple σχεδιάζει επίσης να τοποθετήσει έναν νέο επεξεργαστή, βασισμένο στον M4, στα data centers της, ο οποίος θα είναι ικανός να επεξεργάζεται ακόμα πιο ισχυρές εργασίες που σχετίζονται με την AI.

Οι νέες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις συσκευές της Apple με τις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων για το iPhone, το iPad και το Mac. Χαρακτηριστικά GenAI (παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη), όπως η υποβοηθούμενη αποστολή μηνυμάτων, η σύνθεση κειμένου, η μετάφραση, η δημιουργία εικόνων και άλλα, αναμένεται να εισέλθουν στο οικοσύστημα της Apple αργότερα φέτος.

Οι περισσότερες από τις εσωτερικές εφαρμογές της Apple, όπως το Safari, το Apple Music, το Messages, το Health, το Numbers, το Pages, το Keynote, ακόμα και το Shortcuts θα έχουν ενσωματωμένα κάποια χαρακτηριστικά AI. Με το iOS 18, η Siri πρόκειται επίσης να υποστεί μια σημαντική αναμόρφωση και πιθανότατα θα προσφέρει μια πιο ανθρώπινη εμπειρία συνομιλίας με βελτιώσεις στην ταχύτητα και την ακρίβεια.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της εταιρείας στο συνέδριο WWDC 2024 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

[via]

Loading