Πρόστιμο "χάδι" για Apple και Samsung, αλλά και ευκαιρία για τρολάρισμα από τη Huawei

Η Ιταλία αποφάσισε να τιμωρήσει με πρόστιμο τις Apple και Samsung επειδή αποδείχτηκε ότι τα smartphones τους αρχίζουν να συμπεριφέρονται ολοένα και πιο αργά μετά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων λογισμικού που λανσάρουν κατά καιρούς, και μάλιστα εν γνώση τους. Μη φανταστείτε, πάντως, ότι το πρόστιμο είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Αμφότερες "έφαγαν" από €5 εκατ. και η Apple επιπλέον €5 εκατ. (σύνολο €10 εκατ.) επειδή δεν ενημερώνει τους πελάτες της για τη συντήρηση και την αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone. Όλα αυτά τα γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες από προηγούμενες αναφορές μας στην υπόθεση, απλά τώρα είχαμε και την ανακοίνωση των ποινών.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, με την Apple να παραδέχεται δημόσια ότι όντως καθυστερεί την απόδοση των iPhone με τη δικαιολογία ότι οι μπαταρίες παλιώνουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πλήρη ισχύ του επεξεργαστή, άρα όλα γίνονται για την ασφάλεια του χρήστη και την καλή λειτουργία του iPhone χωρίς να πέφτει απότομα η μπαταρία.

Φυσικά, όλα αυτά ακούστηκαν αρκετά περίεργα στις αρχές πολλών χωρών και αρκετοί φορείς έκριναν ότι είναι παράνομη μια τέτοια πρακτική. Γι' αυτό, η Apple αποφάσισε να προσθέσει επιλογή που καταργεί αυτό το "φρένο" στην απόδοση από την έκδοση iOS 11.3, ενώ πρόσφερε μεγάλη έκπτωση στην αντικατάσταση της μπαταρίας για τους κατόχους παλαιότερων iPhone.

Στην περίπτωση της Samsung, όλα ξεκίνησαν με μια αναβάθμιση που κυκλοφόρησε το 2016 για το Galaxy Note 4. Το συγκεκριμένο update δεν ήταν καθόλου βελτιστοποιημένο για τη συσκευή με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να παραπονιούνται για ραγδαία πτώση της απόδοσης.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα πρόστιμα είναι ένα τίποτα για τους δύο κολοσσούς, αλλά το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι αυτό που μετράει και σταδιακά ενισχύει ή αποδυναμώνει ένα brand. Γι' αυτό η Huawei δεν έχασε την ευκαιρία και με αφορμή την ανακοίνωση του προστίμου έσπευσε να προωθήσει το Huawei Mate 20 Pro μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter με το χαρακτηριστικό tagline "Born Fast, Stays Fast" και την υπόσχεση ότι δεν θα μειώσουν ποτέ την απόδοση των smartphones τους με κάποιο update.


[via]

Loading