Apple: Στα $6.5 δισ. υπολογίζεται το κέρδος από την αφαίρεση ακουστικών και φορτιστή

Όταν η Apple πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τους φορτιστές και τα ακουστικά από τα πακέτα των iPhone (τον Ιούνιο του 2020) για περιβαλλοντικούς λόγους, οι μεν ανταγωνιστές την χλεύασαν και οι δε καταναλωτές θεώρησαν πως είναι απλά μια ακόμη δικαιολογία για να αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη. Στους μήνες που ακολούθησαν, βέβαια, είδαμε αρκετές μεγάλες εταιρείες να παίρνουν τον ίδιο δρόμο αφαιρώντας και αυτές τους φορτιστές και τα ακουστικά από τα πακέτα των συσκευών τους.

Προφανώς το όφελος για το περιβάλλον είναι ο σημαντικότερος λόγος για μια τέτοια κίνηση, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το εντυπωσιακό κέρδος που προέκυψε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια για την Apple. Καταρχάς, μειώθηκε δραματικά το μέγεθος του πακέτου με αποτέλεσμα να χωρούν πλέον 70% περισσότερα iPhone σε μια παλέτα, άρα η εταιρεία μπορεί να πραγματοποιεί μεγαλύτερες αποστολές με λιγότερα φορτία. Τα μικρότερα πακέτα οδηγούν και σε μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 2 εκατ. τόνους ετησίως, δηλαδή το ισοδύναμο με 500.000 αυτοκίνητα.

Εκτός από το μικρότερο πακέτο, η Daily Mail υπολόγισε πόσα χρήματα εξοικονόμησε η Apple από τους φορτιστές και τα ακουστικά που αφαιρέθηκαν, καθώς η εταιρεία δεν μείωσε τις τιμές των iPhone. Κάνοντας την υπόθεση πως για κάθε iPhone που πωλήθηκε ακολούθησε αγορά φορτιστή ισχύος 20W και EarPods (από $19 έκαστος), τότε η Apple θεωρητικά κέρδισε σχεδόν $6.5 δισεκατομμύρια!

[via]

Loading