Apple: Ξεκίνησε και αυτή να αφαιρεί τις παρωχημένες εφαρμογές από το App Store

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε ότι η Google αλλάζει την πολιτική του καταστήματος Google Play βάζοντας φρένο στις παρωχημένες εφαρμογές, δηλαδή αυτές που δεν έχουν αναβαθμιστεί ή ανανεωθεί με νέο υλικό για περισσότερα από 2 χρόνια. Τώρα, ήρθε η σειρά της Apple να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες για τις εφαρμογές του App Store.

Ορισμένοι δημιουργοί εφαρμογών λαμβάνουν emails από την Apple με τίτλο «App Improvement Notice», τα οποία τους ενημερώνουν πως οι εφαρμογές τους δεν έχουν αναβαθμιστεί εδώ και αρκετό καιρό και παράλληλα τους προειδοποιούν πως έχουν στη διάθεση τους 30 ημέρες για να τις ανανεώσουν αν δεν θέλουν να αφαιρεθούν από το κατάστημα App Store. Συγκεκριμένα, το email αναφέρει τα εξής:

Μπορείτε να διατηρήσετε την εφαρμογή σας διαθέσιμη για να την ανακαλύψουν και να την κατεβάσουν καινούργιοι χρήστες από το App Store διανέμοντας μια νέα έκδοση της μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Εάν δεν προχωρήσετε σε αναβάθμιση μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε η εφαρμογή θα πάψει να είναι διαθέσιμη προς πώληση.

Ήδη ορισμένοι δημιουργοί εφαρμογών έχουν δει τις παλαιότερες δημιουργίες τους να αφαιρούνται από το App Store και εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την νέα πολιτική της εταιρείας, καθώς πολλές από αυτές εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς και να λειτουργούν κανονικότατα χωρίς προβλήματα. Θεωρούν ότι οι παλαιότερες εφαρμογές και ειδικά τα παιχνίδια θα πρέπει να παραμένουν ενεργά στα καταστήματα εφαρμογών, αν φυσικά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα που να επηρεάζει την ασφάλεια των χρηστών, όπως συμβαίνει με τα παλιά video games στις παιχνιδοκονσόλες.

[via]

Loading