Atari VCS: Ξεκινά η πώληση της retro παιχνιδοκονσόλας (και όχι μόνο) στις 15 Ιουνίου 2021

Από το 2018 περιμένουμε να δούμε το περιμένουμε να δούμε το περίφημο Atari VCS, τη ρετρό παιχνιδοκονσόλα που από αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημα τις πωλήσεις από τις 15 Ιουνίου 2021 σε τιμή $300, ενώ το πακέτο με δύο τηλεχειριστήρια θα πωλείται στα $400.

Η βασική έκδοση των $300 θα είναι διαθέσιμη μόνο στην απόχρωση Onyx, ενώ το πακέτο με τα τηλεχειριστήρια θα είναι διαθέσιμο και σε απόχρωση Black Walnut. Ήδη η PowerA έχει δημιουργήσει δύο εξτρά τηλεχειριστήρια, το ένα εμπνευσμένο από το κλασικό joystick του Atari 2600 και ένα πιο μοντέρνο στο στυλ των Xbox/PS controllers. Αμφότερα είναι ασύρματα, φορτίζουν μέσω υποδοχής USB Type-C και διαθέτουν μηχανισμό δόνησης και φωτάκια LED (τιμές στα $60).

atari-vcs.jpg

Η Atari αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδια της για το Atari VCS παρά την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης, έτσι ώστε να το μετατρέψει σε μια σύγχρονη συσκευή multimedia. Σε κάθε κονσόλα συμπεριλαμβάνονται πολλά από τα ανακαινισμένα παιχνίδια της (π.χ. Missile Command: Recharged), καθώς και 100 κλασικά games του Atari 2600 και των arcade. Επιπλέον, δίνεται πρόσβαση στη game streaming υπηρεσία Antstream Arcade που διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη retro παιχνιδιών.

Να σημειωθεί ότι το Atari VCS διαθέτει προεγκατεστημένο Chrome browser και υποστηρίζεται η εγκατάσταση Windows, Ubuntu Linux και Chrome OS για να το μετατρέψεις σε mini-PC. Φυσικά, μπορείς να εγκαταστήσεις όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές streaming, όπως Netflix και Disney+. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτει επεξεργαστή AMD, κεραίες Bluetooth και dual-band Wi-Fi, ενώ υποστηρίζει έξοδο σε ανάλυση 4K και HDR.

Θα το βρείτε εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Atari VCS

  • Επεξεργαστής AMD Raven Ridge 2 APU / AMD Risen GPU
  • Μνήμη RAM 8GB DDR4 (δυνατότητα επέκτασης)
  • Αποθηκευτικός χώρος 32GB eMMC (δέχεται M.2 SSD και εξωτερικές μονάδες μέσω USB)
  • Λειτουργικό σύστημα Atari Custom Linux OS (Debian-based) με δυνατότητα για Windows, Ubuntu Linux και Chrome OS
  • WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz/5GHz, Bluetooth 4.0
  • Υποδοχές HDMI 2.0, Gigabit Ethernet, 4x USB 3.1 (2 μπροστά, 2 πίσω)
  • Υποστήριξη ασύρματων mouse, πληκτρολογίου, τηλεχειριστηρίου
Loading