Aurora Station: Αυτό είναι το ξενοδοχείο στο Διάστημα που προορίζεται να ανοίξει το 2022

Η ανάπτυξη του τουρισμού στο Διάστημα αποτελεί όνειρο πολλών οραματιστών - επιχειρηματιών εδώ και αρκετά χρόνια, με τους πιο φιλόδοξους από αυτούς να δηλώνουν αραιά και που ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση του. Παρόλα αυτά, η μόνη πραγματική δυνατότητα για κάτι τέτοιο παραμένει η επίσκεψη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ένα ταξίδι που μπορεί να γίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και με κόστος $20 εκατ. Η σκληρή πραγματικότητα, ωστόσο, δεν πτοεί την Orion Span.

Πρόκειται για μια ακόμη ιδιωτική εταιρεία που σκοπεύει να προσφέρει τουριστικά πακέτα στο Διάστημα και μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα το Aurora Station, ένα ξενοδοχείο που θα τεθεί σε τροχιά σε χαμηλό υψόμετρο (περίπου 320km από την επιφάνεια της Γης, με τον ISS στα 408km) το 2021 και θα ανοίξει τις πόρτες του στους τουρίστες το 2022.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Aurora Station θα διαθέτει πολλά παράθυρα, θα περιλαμβάνει 2 σουίτες των δύο ατόμων (+ 2 μέλη πληρώματος) και η διαμονή τους θα διαρκεί 12 ημέρες, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να περάσουν από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών μηνών για την βασική εκπαίδευση ενός αστροναύτη. Το κόστος της εμπειρίας θα κυμαίνεται αρχικά κοντά στα $9.5 εκατ., άρα λιγότερο από τα μισά για τον ISS, και φυσικά θα γίνουν προσπάθειες να μειωθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Στο μέλλον, η Orion Span σκοπεύει να μεγαλώσει το Aurora Station με περισσότερα modules για να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες, αλλά και να πουλά τα δωμάτια σε ιδιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούν να τα επισκέπτονται ή να τα νοικιάζουν σε άλλους τουρίστες.

Μεγάλες εξαγγελίες από την Orion Span, η οποία δεν θέλει να μπει και αυτή στον κατάλογο με τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει παρόμοια projects (βλ. Virgin Galactic, SpaceX, Blue Origin), αλλά ποτέ δεν κατάφεραν ούτε καν να πλησιάσουν στο ελάχιστο στην υλοποίηση τους. Όσοι ενδιαφέρονται, πάντως, μπορούν να κλείσουν θέση στη λίστα αναμονής με $80.000, ποσό που θα λάβουν πίσω αν αλλάξουν γνώμη ή αν δεν είναι ανοίξει το Aurora Station το 2022.

[Orion Span]

Loading