up_icon
Creative Reviews Gadgets

Aurvana Trio Wireless: Πολυτελής κατασκευή, τρομερός ήχος με τεχνολογία SXFI [Review]

15 Σεπτεμβρίου 2020 Christos Elpidis

Aurvana Trio Wireless: Πολυτελής κατασκευή, τρομερός ήχος με τεχνολογία SXFI [Review]

Η Creative Technology έχει καταστήσει το όνομα της συνώνυμο της υψηλής ποιότητας ήχου εδώ και δεκατίες, αρκεί να θυμηθεί κανείς τις κάρτες ήχου SoundBlaster και φυσικά τις δεκάδες συσκευές που κυκλοφόρησε όλα αυτά τα χρόνια. Την τελευταία διετία, όμως, η εταιρεία πραγματοποιεί ένα πολύ δυναμικό comeback με την τεχνολογία SXFI (Super X-Fi αν θέλετε) που έχει εντυπωσιάσει καταναλωτές και κριτικούς.

Η πρώτη μας γνωριμία με το SXFI έγινε πριν από λίγο καιρό με το ασύρματο headset Creative SXFI Theater, αλλά η εταιρεία έχει ενσωματώσει πλέον την τεχνολογία της σε όλη τη γκάμα των προϊόντων για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ήχου στους χρήστες, είτε μιλάμε για παρακολούθηση ταινιών και gaming, είτε για μουσική στο σπίτι και στον δρόμο.

aurvana-trio-wireless-techgear-review-3.jpg

Τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιούμε καθημερινά τα Creative Aurvana Trio Wireless, ένα ασύρματο neckband που ξεφεύγει χιλιόμετρα μακριά από τους ανταγωνιστές αυτής της κατηγορίας ακουστικών χάριν στην πολυτελή κατασκευή και φυσικά την ασύγκριτη ποιότητα ήχου λόγω του….SXFI. Θα βαρεθείτε να το διαβάζετε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα με την τρομερή τεχνολογία της Creative.

Όσοι χρησιμοποιείτε neckbands αντί για earbuds ή ενσύρματα ακουστικά, θα έχετε διαπιστώσει πως είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι αξιόλογες επιλογές. Συνήθως πρόκειται για “φτηνές” κατασκευές μέτριας απόδοσης που απλά βολεύουν τον χρήστη λόγω του εργονομικού σχεδιασμού που κάθεται στο λαιμό.

aurvana-trio-wireless-techgear-review-6.jpg

Με τα Aurvana Trio Wireless έχουμε ξεκάθαρο νικητή για την κατηγορία, ξεκινώντας από την κατασκευή τους. Η πρώτη επαφή αφότου ανοίξεις το κουτί χαρακτηρίζεται από μία λέξη: πολυτέλεια. Η εταιρεία έχει επιλέξει ένα πλαστικό υλικό για το σημείο που έρχεται σε επαφή με το λαιμό το οποίο είναι ταυτόχρονα σκληρό και εύκαμπτο, συνεχίζει με μέταλλο για το κομμάτι που περιλαμβάνει τα control buttons, το μικρόφωνο και την υποδοχή φόρτισης, ενώ καταλήγει στο ίδιο (αλλά προφανώς πιο λεπτό) υλικό μέχρι να φτάσει στα δύο ακουστικά.

Τα δύο τελευταία διαθέτουν μαγνήτη για να ενώνονται μεταξύ τους και έχουν ένα κάποιο βάρος λόγω της τοποθέτησης υβριδικού triple-drive συστήματος, το οποίο πάντως δεν σε κουράζει στη χρήση. Η τοποθέτηση στα αυτιά είναι εύκολη και υπάρχουν αρκετά διαφορετικά μεγέθη για τα λαστιχένια buds ώστε να βολεύουν το κάθε σχήμα αυτιού. Μπορεί στο πρώτο άγγιγμα να σας φανεί βαριά η κατασκευή, στην χρήση τους, όμως, δεν θα έχετε καμία ενόχληση.

aurvana-trio-wireless-techgear-review-15.jpg

Στο κομμάτι της απόδοσης είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν την τιμή (σ.σ. €99.99) για ακουστικά “δρόμου”. Πλήρης απομόνωση των εξωτερικών θορύβων, κάτι που αντιλαμβάνεσαι μόλις τα φορέσεις ακόμη και αν δεν παίζει κάτι στα αυτιά σου, καμία “διέξοδος” του ήχου που να ενοχλεί τους τριγύρω σας αν συνηθίζετε να ακούτε μουσική σε υψηλές εντάσεις και φυσικά τρομερή κάλυψη συχνοτήτων από τα πιο βαθιά μπάσα μέχρι τις πιο υψηλές συχνότητες (από 5 έως 40000 Hz) χωρίς αλλοιώσεις και παραμορφώσεις του ήχου .

Στο τεχνικό κομμάτι να αναφέρουμε ότι τα Aurvana Trio Wireless υποστηρίζουν κορυφαία codecs ήχου (aptX HD, aptX LL, AAC, SBC), η σύνδεση γίνεται ταχύτατα μέσω Bluetooth και μάλιστα υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές με απρόσκοπτη μετάβαση από τη μία στην άλλη (π.χ. ακούς μουσική στον υπολογιστή και μόλις απαντήσεις σε εισερχόμενη κλήση στο smartphone γυρίζει άμεσα σε αυτό), ενώ η αυτονομία τους ξεπερνά τις 20 ώρες χρήσης με μία φόρτιση. Μοναδικές παραφωνίες η υποδοχή microUSB για τη φόρτιση (μικρό το κακό για αυτήν την κατηγορία συσκευής) και το γεγονός ότι δεν είναι πιστοποιημένα σε κάποιο πρωτόκολλο IPX για προστασία από νερό.

Κλείνοντας παραθέτουμε όσα είχαμε πει για την τεχνολογία SXFI σε προηγούμενη ανάλυση μας και σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε συσκευή της εταιρείας προσφέρει αυτήν την τεχνολογία από κοντά σε κάποιο κατάστημα για να αποκτήσετε προσωπική άποψη.

aurvana-trio-wireless-techgear-review-5.jpg

Στην παρακολούθηση ταινιών / τηλεοπτικών σειρών είναι έγκλημα να μην ενεργοποιείς το SXFI. Τόσο οι διάλογοι των ηθοποιών, όσο και τα ηχητικά εφέ φτάνουν στ’ αυτιά σου σαν να βρίσκεσαι κυριολεκτικά μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα χωρίς καμία υπερβολή. Το εκπληκτικό είναι ότι όλο το αποτέλεσμα δεν σου αφήνει καμία αίσθηση “τεχνητού”, μιας και ο ήχος δεν παρουσιάζει καμία απολύτως αλλοίωση. Το ίδιο σε γενικές γραμμές μπορώ να πω και για το gaming, αλλά αυτό εξαρτάται καθαρά από τα παιχνίδια που παίζει ο χρήστης και κατά πόσο θέλει να “χάνεται” μέσα σε αυτά.

Σε ό,τι αφορά τη μουσική τα πράγματα γίνονται πιο υποκειμενικά και φυσικά εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από τα προσωπικά γούστα και το είδος της μουσικής. Ειδικά στα είδη που παίζουν ταυτόχρονα πολλά όργανα (π.χ. jazz, κλασική) η εμπειρία γίνεται καθαρά συναυλιακή με γεμάτο ήχο, ενώ το ίδιο μπορώ να πω και για την ηλεκτρονική μουσική, καθώς τα μπάσα αποκτούν βάθος και καθαρότητα που σε μεταφέρουν σε club. Από την άλλη, ωστόσο, οι συνηθισμένες studio ηχογραφήσεις ίσως σας ακουστούν παράξενες διότι το SXFI αφήνει μια αίσθηση ηχούς στα φωνητικά που μάλλον ξενίζει.

Εδώ να σημειώσω ότι συνολικά ο ήχος, είτε με ενεργό είτε με κλειστό SXFI, σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται ούτε χάνεται η λεπτομέρεια στις υψηλές εντάσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να παίξετε με το equalizer (EQ) από την εφαρμογή SXFI Control (διαθέσιμη δωρεάν για PC/Mac), έτσι ώστε να ρυθμίσετε όπως επιθυμείτε τον ήχο που φτάνει στα αυτιά σας, να αλλάξετε τα χρώματα στο περίγραμμα των ακουστικών (ναι, σίγουρα…) κ.ά.

Για όσους βολεύονται με τα neckbands, τα Aurvana Trio Wireless είναι μια κορυφαία επιλογή και μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Creative σε τιμή €99.99.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Creative Outlier Pro: Τα νέα ασύρματα ακουστικά με ANC και μεγάλη αυτονομία

24 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των Creative Outlier Pro, της τελευταίας και καλύτερης προσθήκης στην επιτυχημένη σειρά Outlier True Wireless. Διαθέτοντας μια σειρά από έξυπνες νέες ...

Απογείωσε την εμπειρία gaming με τα Sound Blaster GC7 DAC και SXFI Air Gamer!

08 Οκτωβρίου 2021 Christos Elpidis

Τα τελευταία χρόνια με την τρομακτική άνθιση του gaming έχει αυξηθεί ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πιο εξειδικευμένες αγορές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που περιστρέφονται γύρω από αυτή ...

Creative Stage 360: Η νέα πανίσχυρη ηχομπάρα της εταιρείας

28 Σεπτεμβρίου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της Creative Stage 360 που είναι η τελευταία προσθήκη στην καθιερωμένη σειρά Stage. Αυτή η ηχομπάρα αναβαθμίζει την εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας με ...

Sound Blaster Katana V2: Η νέα έκδοση της ηχομπάρας με τεχνολογία SXFI

22 Σεπτεμβρίου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην αγορά της Sound Blaster Katana V2, διάδοχου του πρώτου Sound BlasterX Katana, το οποίο θεωρήθηκε από πολλούς ως το απόλυτο soundbar για gaming. Πλήρως ...

Creative Live! Mic M3: Το νέο μικρόφωνο USB plug-and-play της εταιρείας

21 Σεπτεμβρίου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Creative Live! Mic M3, ενός μικρόφωνου USB plug-and-play που επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν και να ακούγονται σαν επαγγελματίες κατά τη διάρκεια...

Sound Blaster Audigy Fx V2: Περισσότερος Ήχος στο PC

09 Σεπτεμβρίου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της Sound Blaster Audigy Fx V2, της τελευταίας προσθήκης στη γνωστή σειρά καρτών ήχου Sound Blaster. Με ένα συναρπαστικό λίφτινγκ έναντι του προκατόχου της...

Creative Chat USB: Ο ιδανικός σύντροφος για τηλεργασία

26 Αυγούστου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Creative Chat USB, ενός σετ ακουστικών on-ear USB-C που είναι κατάλληλο για να απολαμβάνει κανείς ήχο όλη την ημέρα και λειτουργεί ακόμα καλύτερα για ...

Creative Aurvana Trio LS: Τα νέα ενσύρματα in-ear ακουστικά της εταιρείας

20 Αυγούστου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των Creative Aurvana Trio LS, της τελευταίας προσθήκης στη δημοφιλή σειρά ακουστικών Aurvana. Ένα υψηλής ποιότητας ακουστικό ψείρα με νέο και «έξυπνο» ...

Creative Outlier Air V3: Η νέα έκδοση των TWS ακουστικών της εταιρείας

20 Αυγούστου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Creative Outlier Air V3, της τελευταίας προσθήκης στην best seller σειρά true wireless in-ear ακουστικών. Επανασχεδιασμένα με πιο κομψό και με καλύτερη ...

Creative Chat: Επικοινωνία και ήχος στη σωστή τιμή

21 Ιουλίου 2021 Techgear Team

Η Creative Technology ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Creative Chat, ενός plug-and-play ακουστικού 3,5 mm, κατάλληλο για επικοινωνία που προσφέρει στους χρήστες μια εύκολη λύση για διαδικτυακές κλήσεις και ...

Loader
techgear_icon