ZTE

Η Αυστραλία μπλοκάρει καθολικά τις ZTE και Huawei από την πώληση εξοπλισμού για δίκτυα 5G

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις κινέζικες εταιρείες με καχυποψία και ειδικά τους τελευταίους μήνες επί προεδρίας Donald Trump, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα κυρίως για τις ZTE και Huawei που κατηγορούνται εμμέσως ότι δρουν για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης. Φαίνεται, όμως, ότι τις ανησυχίες των ΗΠΑ συμμερίζονται και άλλες χώρες.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times και Reuters, η Αυστραλία απαγόρεψε στις ZTE και Huawei να προμηθεύουν τους τοπικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών με τεχνολογικό εξοπλισμό για τα δίκτυα 5G, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η απόφαση της Αυστραλίας είναι πολύ πιο καθολική από τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, καθότι η τελευταία απαγόρευσε τη χρήση εξοπλισμού και συσκευών μόνο στις κρατικές υπηρεσίες και από τους κρατικούς αξιωματούχους. Στην Αυστραλία, ωστόσο, μπλοκάρεται η εμπλοκή των κινέζικων εταιρειών σε επίπεδο παρόχων τηλεπικοινωνιών, άρα σε γενικές γραμμές για όλη την υποδομή και για όλους τους χρήστες.

Από την πλευρά της, η Huawei επιβεβαίωσε την είδηση και εξέφρασε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της Αυστραλίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρέχει τεχνολογία και τεχνογνωσία στην ήπειρο με απόλυτη ασφάλεια εδώ και 15 χρόνια.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η νομοθεσία της Κίνας επιβάλει στις εταιρείες και τους οργανισμούς της χώρας να παρέχουν κάθε είδους βοήθεια στην Κινεζική Υπηρεσία Πληροφοριών όποτε τους ζητηθεί.

[via]

Loading