Αυτές είναι όλες οι νέες συσκευές της Amazon με βοηθό Alexa

Πληθώρα συσκευών παρουσίασε εχτές το βράδυ η Amazon, όπου σε όλες βλέπουμε την ψηφιακή βοηθό Alexa να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, βελτιωμένες λειτουργίες για την προστασία της ιδιωτικότητας και αρκετές επιλογές για παιδιά. Από το απλό Echo Dot μέχρι έξυπνο δακτυλίδι και φούρνο μικροκυμάτων, ας δούμε τι νέο έχει να προσφέρει η εταιρεία.

Wearables

amazon-echo-buds.jpg

Echo Buds

Τα Echo Buds είναι τα πρώτα earbuds με αυτονομία 5 ωρών, ξεχωριστή βάση φόρτισης για 4 επιπλέον φορτίσεις, τεχνολογία Active Noise Reduction από τη Bose, ειδικούς drivers σε κάθε ακουστικό για βαθιά μπάσα και φυσικά δυνατότητα επικοινωνίας με την Alexa με ένα άγγιγμα ή με απλή φωνητική εντολή. Η τιμή τους στα $129.99.

amazon-echo-frames.jpg

Echo Frames

Αφού βάλαμε την Alexa στα αυτιά μας, σειρά παίρνουν τα μάτια μας. Τα γυαλιά της εταιρείας μοιάζουν με κανονικό ζευγάρι γυαλιών και μάλιστα μπορούν να τοποθετηθούν φακοί για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (π.χ. μυωπία). Ζυγίζουν μόλις 31gr και στο πλαίσιο τους έχουν ενσωματωθεί μικρόφωνα για να επικοινωνείς με την Alexa. Η φωνή της τελευταίας μεταδίδεται στα αυτιά σου λογικά μέσω τεχνολογίας οστικής αγωγιμότητας (bone conduction) και υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποιήσης των μικρόφωνων. Η τιμή τους στα $179.99.

amazon-echo-loop.jpg

Echo Loop

Μάτια, αυτιά και τώρα δάκτυλο. Το Echo Loop είναι ένα δακτυλίδι κατασκευασμένο από τιτάνιο που ενεργοποιεί την Alexa χάριν σε ένα διακριτικό κουμπί που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του. Ο χρήστης αντιλαμβάνεται απτική ανάδραση στο δάκτυλο του για να καταλάβει ότι η Alexa τον ακούει, ενώ μπορεί να ακούσει τις απαντήσεις της φέρνοντας το δακτυλίδι κοντά στο αυτί του. Κοστίζει $129.99.

Συσκευές Smart Home

amazon-echo-dot-with-clock.jpg

Echo Dot με ρολόι

Ουσιαστικά, πρόκειται για το κλασικό Echo Dot με έξτρα ένα LED ρολόι - ξυπνητήρι στην πρόσοψη που δείχνει ταυτόχρονα και τη θερμοκρασία στον χώρο. Η τιμή του στα $59.99.

all-new-amazon-echo.jpg

Νέο Amazon Echo

Ολοκαίνουργιο έξυπνο ηχείο Amazon Echo σε 4 χρωματικές επιλογές (Charcoal, Sandstone, Heather Gray και Twilight Blue), με υφασμάτινη επικάλυψη για πιο ζεστό ήχο, μαγνήτες νεοδυμίου και woofer μεγέθους 3'' για βελτιωμένα μπάσα και μεγαλύτερη ένταση. Η τιμή του στα $99.99.

amazon-echo-studio.jpg

Echo Studio

Είναι το πρώτο έξυπνο ηχείο της εταιρείας με 3D audio Dolby Atmos. Η Amazon το χαρακτηρίζει ως το πιο καινοτόμο ηχείο που έχει κατασκευάσει ποτέ και υπόσχεται απίστευτο ήχο με καθαρότητα και βάθος. Μόλις το ενεργοποιήσεις, τα ενσωματωμένα μικρόφωνα ρυθμίζονται αυτόματα και προσαρμόζουν τον ήχο ανάλογα με τη διαρρύθμιση του δωματίου σου. Περιλαμβάνει 5 ηχεία εκ των οποίων το ένα είναι woofer μεγέθους 5.25''. Θα κυκλοφορήσει σε τιμή $199.99.

echo-show-8.jpg

Echo Show 8

Η τρίτη έκδοση της σειράς που περιλαμβάνει ηχείο και οθόνη. Αυτή τη φορά το μέγεθος της οθόνης είναι στις 8'', αλλά προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες εικόνας και ήχου με τα υπάρχοντα μοντέλα 5.5'' και 10''. Μια νέα λειτουργία είναι η δυνατότητα να ζητήσεις από την Alexa να αποθηκεύσει μια συνταγή από το Food Network TV και να τη ρωτήσεις για τα υλικά που περιλαμβάνει. Η τιμή του στα $129.99.

echo-glow.jpg

Echo Glow

Μια έξυπνη λάμπα που αλλάζει χρώματα και ελαττώνει την ένταση του φωτός όταν έρθει η ώρα για ύπνο. Απευθύνεται κυρίως στα μικρά παιδιά και κοστίζει $29.99.

echo-flex.jpg

Echo Flex

Έαν θέλεις να έχεις πρόσβαση στην Alexa από κάθε σημείο του σπιτιού, τότε μπορείς να τοποθετήσεις τα Echo Flex στις πρίζες του σπιτιού. Είναι συσκευές που περιλαμβάνουν μικρόφωνο και μινι ηχείο, καθώς και υποδοχή USB και αισθητήρα αναγνώρισης κίνησης. Το κόστος στα $24.99.

eero-home-wifi-system.jpg

Eero Wi-Fi

Το νέο mesh Wi-Fi router περιλαμβάνει κεραία dual band και τεχνολογία TrueMesh για σταθερό δίκτυο WiFi σε όλο το σπίτι. Οι χρήστες μπορούν να διακόπτουν τη μετάδοση του σήματος WiFi ανά πάσα στιγμή με μια φωνητική εντολή στην Alexa. Η τιμή του στα $99.99 ή $249.99 για τρεις συσκευές.

amazon-smart-oven.jpg

Amazon Smart Oven

Ο έξυπνος φούρνος της Amazon συνδυάζει φούρνο μικροκυμάτων, φριτέζα αέρος και κλασικές λειτουργίες φούρνου, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης με φωνητικές εντολές. Μπορείς, επίσης, να σκανάρεις την ετικέτα ενός τροφίμου και αυτός να επιλέξει τον κατάλληλο χρόνο ψησίματος. Κοστίζει $249.99 και περιλαμβάνει δώρο ένα Echo Dot.

amazon-sidewalk.jpg

Amazon Sidewalk

Η λύση της Amazon για να διατηρούνται οι IoT συσκευές του σπιτιού συνδεδεμένες στο δίκτυο WiFi, παρά το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκονται μακριά από τη θέση του router, όπως για παράδειγμα τα συστήματα αυτόματου ποτισμού. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι developers μπορούν να εκμεταλλευτούν το ελεύθερο φάσμα των 900MHz, αλλά δεν εξήγησε πως ακριβώς θα λειτουργεί η τεχνολογία.


Νέες λειτουργίες για την Alexa

Σύμφωνα με την Amazon, η Alexa προσφέρει πλέον στον χρήστη περισσότερες από 100.000 δυνατότητες. Στα νέα χαρακτηριστικά της έχει προστεθεί η εντολή "Alexa, tell me what you heard", με την ψηφιακή βοηθό να απαγγέλει όλες τις πρόσφατες φωνητικές εντολές που έχει δώσει ο χρήστης, αλλά και η εντολή "Alexa, why did you do that" που εξηγεί γιατί απάντησε στη φωνητική εντολή που έδωσε ο χρήστης.

Ακόμη, η Alexa θα αποκτήσει πολύ σύντομα τη φωνή διάφορων διασημοτήτων, με την αρχή να γίνεται με τη φωνή του ηθοποιού Samuel L. Jackson, καθώς και Πολυγλωσσικό Mode. Η Alexa θα μπορεί να μιλήσει σε περισσότερες από μία γλώσσες, ανάλογα με τη χώρα του χρήστη. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ θα μιλά Αγγλικά και Ισπανικά, στην Ινδία Αγγλικά και Ινδικά, ενώ στον Καναδά θα μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Χάριν στη νέα τεχνολογία text-to-speech που βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα, η φωνή της Alexa θα γίνει πιο συναισθηματική και εκφραστική, ενώ θα αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης είναι απογοητευμένος.

Μια άλλη λειτουργία είναι το Alexa Guest Connect. Ο χρήστης θα δίνει την εντολή "Alexa, connect my account" και η Alexa θα πραγματοποιεί το login στον λογαριασμό του στις συσκευές που έχει μαζί του όταν π.χ. ταξιδεύει.

Το νέο Alexa Education Skill API θα επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί σε προγράμματα που πιθανότατα χρησιμοποιούν τα σχολεία, έτσι ώστε να δει τους βαθμούς του παιδιού του ή άν έχει καθήκοντα για το σπίτι.

Αν έχεις εγκατεστημένο το έξυπνο κουδούνι Ring Video Doorbell Elite στο σπίτι σου, τότε μπορείς να ρυθμίσεις την Alexa για να απαντά αυτή όταν σου χτυπούν την πόρτα.

Σχετικά με την ασφάλεια, έχουν γίνει νέες βελτιώσεις στο Alexa Guard. Δίνοντας την εντολή "Alexa, I'm off to work", η Alexa θα μπαίνει σε away mode με αποτέλεσμα να κλειδώνει την πόρτα, να ανάβει τα εξωτερικά φώτα και παράλληλα να ακούει για εξωτερικούς θορύβους στέλνοντας ειδοποίηση στον χρήστη σε περίπτωση που εισέλθει κάποιος παρείσακτος στον χώρο του. Αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι έχεις μετατρέψει το σπίτι σου σε smart home με διάφορες συσκευές.

Τέλος, μπορείς να ρυθμίσεις τις συσκευές σου έτσι ώστε οι ηχογραφήσεις των εντολών σου να διαγράφονται αυτόματα κάθε 3 ή κάθε 18 μήνες.

Loading