Αυτό θα είναι το...next big thing της Apple;

Μετά την εγκατάλειψη του project για το Apple Car, η εταιρεία φέρεται να ερευνά νέους τομείς για το "next big thing" της με σαφέστατα χαμηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Όπως αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ο Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ρομπότ - βοηθού που θα ακολουθεί κατά πόδας τους χρήστες μέσα στα σπίτια τους.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple στοχεύει σε κάτι αρκετά βασικό, όπως το οικιακό ρομπότ Astro της Amazon, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ως φύλακας ασφαλείας, να ανακοινώνει υπενθυμίσεις, να ρυθμίζει και να εμφανίζει βιντεοκλήσεις, να απαντά σε ερωτήσεις και να εκτελεί μερικές βασικές δουλειές, ή σε κάτι πολύ πιο εξελιγμένο

"Μια ιδέα της Apple ήταν να μπορεί να αναλαμβάνει δουλειές, όπως το πλύσιμο των πιάτων στο νεροχύτη", έγραψε ο Gurman στο άρθρο του για το Bloomberg. "Αλλά αυτό θα απαιτούσε να ξεπεράσει εξαιρετικά δύσκολες μηχανικές προκλήσεις, κάτι που είναι απίθανο αυτή τη δεκαετία".

Ανέφερε, επίσης, ότι οι μηχανικοί της Apple έχουν αναπτύξει "μια προηγμένη επιτραπέζια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιεί ρομποτική για να μετακινεί μια οθόνη", κάτι σαν το Portal της Meta. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια, για παράδειγμα, μιας κλήσης FaceTime, η οθόνη θα μιμείται τις κινήσεις του κεφαλιού (π.χ. ένα νεύμα του συμμετέχοντα), ενώ θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κινείται και να κλειδώνει σε ένα μόνο άτομο σε μια ομάδα όταν μιλάει κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

Να σημειωθεί ότι η ιδέα της ρομποτικής έξυπνης οθόνης φέρεται να έχει μπει και να έχει βγει από τις προτεραιότητες της Apple όλα αυτά τα χρόνια, αλλά με την τεχνολογία όπως η παραγωγική AI να εξελίσσεται ραγδαία, μπορεί να υπάρξει ανανεωμένο ενδιαφέρον για μια ρομποτική οθόνη που θα μπορεί πλέον να αξιοποιήσει τις έξυπνες λειτουργίες της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το project λέγεται ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αλλά, όπως και το Apple Car, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα προϊόντα θα δουν ποτέ το φως της ημέρας. Αποκάλυψε επίσης ότι η Apple διαθέτει μια "μυστική εγκατάσταση" κοντά στο campus της στο Cupertino της Καλιφόρνια, την οποία έχει σχεδιάσει ώστε να μοιάζει με το εσωτερικό ενός σπιτιού, όπου δοκιμάζει υποψήφιες συσκευές για το σπίτι.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Macworld.

[via]

Loading