Αυτός είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος γεωλογικός χάρτης της Σελήνης [Video]

Αν είχατε ποτέ την περιέργεια να μάθετε τη γεωλογική σύσταση της Σελήνης, τώρα έχετε τη δυνατότητα χάριν στο νέο, ολοκληρωμένο χάρτη που δημοσίευσε η Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS) σε συνεργασία με τις NASA και Lunar Planetary Institute.

Ο νέος γεωλογικός χάρτης της Σελήνης θα χρησιμοποιηθεί ως το απόλυτο σχεδιάγραμμα για τη γεωλογική σύσταση της επιφάνειά της από μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και από οποιονδήποτε θέλει να ρίξει μια εξαιρετικά λεπτομερή ματιά στον δορυφόρο της Γης (κλίμακα 1:5.000.000).

Για τη δημιουργία του χάρτη, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πληροφορίες από έξι περιφερειακούς χάρτες που είχαν στη διάθεση τους από την εποχή των αποστολών Apollo, σε συνδυασμό με πρόσφατες πληροφορίες από αποστολές δορυφόρων στη Σελήνη. Η συνένωση των παλιών και νέων χαρτών οδήγησε σε μια ολοκληρωμένη περιγραφή της στρωματογραφίας με ονομασίες, περιγραφές και ηλικίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, κ. Corey Fortezzo,

Αυτός ο χάρτης είναι το αποκορύφωμα ενός έργου δεκαετιών. Παρέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για νέες επιστημονικές έρευνες διότι συνδέει την εξερεύνηση συγκεκριμένων περιοχών της Σελήνης με την υπόλοιπη επιφάνεια της.

Μπορείτε να δείτε τον γεωλογικό χάρτη της Σελήνης σε πλήρη ανάλυση από εδώ.


[USGS]

Loading