Το 1ο NanoRobot στον κόσμο που μπορεί να ανιχνεύσει και να καταπολεμήσει τον καρκίνο!

Bacteriobot

Ομάδα επιστημόνων στη Νότια Κορέα ανέπτυξε το πρώτο nanorobot στον κόσμο που μπορεί να ανιχνεύσει και να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου!

Η ομάδα του Εθνικού Πανεπιστημίου Chonnam χρησιμοποίησε γενετικά τροποποιημένα βακτήρια για την ανίχνευση ουσιών και πρωτεϊνών, όπως π.χ του του αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα (VEGF), που παράγονται σε υπερβολικές ποσότητες  όταν τα καρκινικά κύτταρα είναι παρόντα.

Με το που εντοπιστούν τα καρκινικά κύτταρα, τα γενετικά τροποποιημένα βακτήρια ελευθερώνουν μία ρομποτική συσκευή, μεγέθους 3 μικρομέτρων, που στοχεύει και ψεκάζει αυτόματα την αντικαρκινική ουσία στο καρκινικό κύτταρο.

Η έρευνα αυτή προσφέρει μία νέα μέθοδο υπέρβασης των μέχρι σήμερα γνωστών τρόπων για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, με ένα nanorobot που μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και να παραδώσει τα αντικαρκινικά φάρμακα στα καρκινικά κύτταρα.

Η νέα τεχνολογία και το nanorobot που ονομάζεται Bacteriobot, έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε δεκάδες χώρες , συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[via]

Loading