up_icon
Gaming Stadia

Baldur's Gate 3: Επικό cinematic, gameplay και πολλές πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο RPG

28 Φεβρουαρίου 2020 Christos Elpidis

Baldur's Gate 3: Επικό cinematic, gameplay και πολλές πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο RPG

Από πέρυσι το καλοκαίρι περιμέναμε τη Larian Studios να μας δώσει περισσότερο υλικό για το πολυαναμενόμενο Baldur’s Gate 3. Μπορεί να άργησε λιγάκι, αλλά μας αποζημιώνει με πολλές πληροφορίες και ένα εντυπωσιακό cinematic για το επερχόμενο RPG.

Ξεκινώντας από την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, το Baldur’s Gate 3 θα είναι διαθέσιμο για Windows PC και τη game streaming υπηρεσία Stadia της Google, με την Early Access έκδοση να είναι προγραμματισμένη για το καλοκαίρι (δεν έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία). Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστές οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, η Larian Studios φρόντισε να τονίσει ότι δεν πιστεύει πως μπορούν να το “σηκώσουν” τα Xbox One και PS4!

baldurs-gate-3-official-3.jpg

Η υπόθεση του Baldur’s Gate 3 εκτυλίσσεται κοντά στην ομώνυμη πόλη. Από το cinematic trailer της εταιρείας βλέπουμε ορισμένους χαρακτήρες να είναι φυλακισμένοι στο γιγαντιαίο σκάφος Nautiloid μιας ομάδας Illithid (ή Mind Flayers ή MindBenders για όσους θέλουν και μια αναφορά στο Zak McKracken). Αυτοί οι Illithid έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ διάφορων κόσμων ανοίγοντας portals.

Το gameplay βασίζεται στους κανόνες και τα συστήματα της 5ης έκδοσης του D&D, αν και θα υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει η Larian Studios. Οι gamers θα μπορούν να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Divinity: Original Sin 2 και να παίζουν είτε ως Origin χαρακτήρες είτε να φτιάχνουν έναν δικό τους από την αρχή (φύλο, sub-race, class, παρελθόν, εμφάνιση κλπ.). Όλοι οι Origin χαρακτήρες που δεν επιλέγεις γίνονται NPC (non playable characters) σύντροφοι σου στο Baldur’s Gate 3 και μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστοί οι Astarion (High-Elf Rogue), Laezel (Githyanki Warrior), Shadowheart (Half-Elf Cleric), Wyll (Human Warlock) και Gale (Human Wizard).

baldurs-gate-3-official-6.jpg

Η εξέλιξη του παιχνιδιού γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real-time), ωστόσο, οι μάχες πραγματοποιούνται σε turn-based mode με τους χαρακτήρες να έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένο αριθμό Action Points. Θα υπάρχει η επιλογή, πάντως, να γυρίσεις και την εκτός μάχης δραστηριότητα σε turn-based εάν θέλεις να έχεις τον χρόνο για να τοποθετήσεις σωστά την ομάδα σου πριν από μία μάχη ή για stealth προσέγγιση.

Η Larian Studios υπόσχεται και πλήρες multiplayer mode για έως 4 παίκτες, με δυνατότητα για ομαδικές συζητήσεις και ταυτόχρονη εξέλιξη των turn-based μαχών έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει πότε είναι η σειρά του να δράσει. Το συνολικό μέγεθος του Baldur’s Gate 3 δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η δημιουργός το χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο που έχει φτιάξει ποτέ, άρα περιμένουμε κάτι πραγματικά τεράστιο.

Μυστηριώδεις ικανότητες ξυπνούν μέσα σου προερχόμενες από το παράσιτο που φύτεψε στον εγκέφαλο σου ένας Mind Flayer. Μπορείς να του αντισταθείς και να στρέψεις το σκοτάδι εναντίον του ή να το αποδεχτείς και να γίνεις το απόλυτο κακό.
Μάζεψε την παρέα σου και επέστρεψε στο Fogotten Realms για να ζήσεις μια ιστορία για την συντροφικότητα και την προδοσία, τη θυσία και την επιβίωση, αλλά και το δέλεαρ για την απόλυτη εξουσία.
Απαχθέντας, μολυσμένος και χαμένος. Έχεις αρχίσει να μετατρέπεσαι σε τέρας, αλλά καθώς η μόλυνση εξαπλώνεται μέσα σου, ταυτόχρονα αυξάνεται και η δύναμη σου. Αυτή η δύναμη μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, αλλά θα υπάρχει και κάποιο τίμημα. Εκτός από τις ικανότητες σου, οι δεσμοί εμπιστοσύνης που θα χτίσεις με την παρέα σου θα είναι, ίσως, η μεγαλύτερη δύναμη σου. Θα βρεθείτε ανάμεσα σε μια μάχη μεταξύ δαιμόνων, θεοτήτων και άλλων απειλητικών δυνάμεων, αλλά εσείς θα καθορίσετε τη μοίρα του Forgotten Realms.
Επιλέξτε από μια ευρεία γκάμα φυλών και κλάσεων D&D ή παίξτε ως Origin χαρακτήρες. Περιηγηθείτε, λεηλατήστε και πολεμήστε στο ταξίδι σας μέσα στο Forgotten Realms και ακόμα παραπέρα. Παίξτε μόνοι σας ή διαλέξτε τους συντρόφους σας με προσοχή, ή παίξτε έως 4 άτομα μαζί στο multiplayer.
Κάθε περιπέτεια που ξεκινάτε δεν θα είναι ίδια με μια άλλη. Το Forgotten Realms είναι ένας αχανής, εξαιρετικά λεπτομερής και ποικιλόμορφος κόσμος με μυστικά που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Γλιστρήστε, βουτήξτε, σκαρφαλώστε, αναρριχηθείτε και πηδήξτε καθώς ταξιδεύετε από τα βάθη του Underdark στις γοητευτικές στέγες της Upper City. Το πως θα επιβιώσετε και τι θα αφήσετε σε αυτόν τον κόσμο, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon