Απεβίωσε ο εφευρέτης του barcode, Norman Joseph Woodland

Σε ηλικία 91 χρόνων έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο Norman Joseph Woodland, ένας από τους δύο εφευρέτες του barcode. Μαζί με τον Bernard Silver, οι δύο άντρες εφηύραν την τεχνολογία 60 χρόνια πριν με το σύστημα να έχει αρχικά κυκλικό σχεδιασμό και το σκανάρισμα να απαιτεί ένα τεράστιο scanner εξοπλισμένο με λαμπτήρα 500 watt.

Ο Woodland γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1921 στην πόλη Atlantic City του New Jersey. Σε μικρή ηλικία έμαθε τον κώδικα Μορς κάτι το οποίο ενέπνευσε την εφεύρεσή του. Στις 7 Οκτωβρίου 1952 οι δύο άντρες κατοχύρωσαν την πατέντα του barcode για να την πουλήσουν λίγο αργότερα στη Philco έναντι μόλις $15.000.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Woodland συμμετείχε στο Manhattan Project ενώ από το 1957 μέχρι το 1981 εργάστηκε στην IBM. Το 1992 έλαβε το βραβείο National Medal of Technology και το 2011 εντάχθηκε στο Hall of Fame των Εθνικών Εφευρετών (NIHF).

Τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι παρά το λαμπρό του πνεύμα τα τελευταία χρόνια ο Woodland έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ...

[via NYTimes]

Loading