Τέλος εποχής για το Digg. Εξαγοράστηκε για μόλις $500.000!

Το πάλαι ποτέ κραταιό Digg, μία από τις πρώτες ιστοσελίδες social sharing, εξαγοράστηκε από την Betaworks για μόλις $500.000 και θα ενσωματωθεί στο δίκτυο News.me.

Digg

Κανείς δεν περίμενε πριν από μερικά χρόνια ότι μια ιστοσελίδα με το μέγεθος και τις προοπτικές του Digg θα έφτανε στην ανυπαρξία και στο ξεπούλημα, αλλά αυτό είναι το τίμημα της στασιμότητας και των λάθος κινήσεων, με αποτέλεσμα ο πρώτος μεγάλος ανταγωνιστής (βλ. Reddit) να το σβήσει από τον χάρτη.

Πάντως, η αποδόμηση του Digg είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό με την φυγή αρκετών υπαλλήλων, ενώ τον περασμένο Μάιο η WSJ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε 15 μηχανικούς της εταιρίας. Τώρα, η Betaworks εξαγόρασε το brand, την τεχνολογία και τους 7 εκατ. μηνιαίους επισκέπτες με μόλις $500.000, τη στιγμή που η επένδυση για το project είχε φτάσει τα $45 εκατ. και παλαιότερα η Google είχε προσφέρει $200 εκατ. για την εξαγορά του!

Αφού επήλθε η συμφωνία, το υπόλοιπο προσωπικό του Digg θα απολυθεί και η εταιρία θα μετατραπεί και πάλι σε start-up με μικρό budget, μικρή ομάδα, ευελιξία και γρήγορη απόδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν καλύτερες προτάσεις για την εξαγορά του Digg, αλλά η Betaworks είχε το καλύτερο σχέδιο για την αναβίωση του brand.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το Digg θα ενσωματωθεί στο δίκτυο News.me, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 και προτείνει στον χρήστη διάφορα νέα που “τραβά” από τα stream των Facebook και Twitter.

[via WSJ]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Digg, Internet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Τέλος εποχής για το Digg. Εξαγοράστηκε για μόλις $500.000!

  1. Pingback: Facebook: Νέα λειτουργία προτεινόμενων άρθρων τύπου Digg

  2. Pingback: To Digg επανακυκλοφόρησε μαζί με εφαρμογή για iOS