Better Life Challenge: Πάρε μέρος στον σπουδαίο διαγωνισμό καινοτομίας της Κωτσόβολος!

Τεχνολογία και Καινοτομία. Δύο αλληλένδετες έννοιες που ακούμε πολύ συχνά και έχουν διαμορφώσει την καθημερινότητά μας σε τεράστιο βαθμό, ανεξάρτητα αν το αντιλαμβανόμαστε ή όχι. Πίσω από κάθε προϊόν ή υπηρεσία που μπορεί να χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, κρύβεται η φαντασία και η σκληρή δουλειά όχι μόνο επιστημόνων και ερευνητών, αλλά και απλών καθημερινών ανθρώπων που έχουν μια καλή ιδέα για να προσφέρουν λύσεις στους συνανθρώπους τους.

Αρκετοί, ωστόσο, πιστεύουν πως ακόμη και αν έχουν μια καλή ιδέα δεν θα μπορέσουν να την εξελίξουν και να τη μετουσιώσουν σε κάποιο προϊόν, είτε γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία, είτε γιατί δεν έχουν τα χρήματα και τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να προχωρήσουν. Γι’ αυτό υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία της Κωτσόβολος που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του SingularityU Summit Greece (11-12 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα).

Πρόκειται για τον διαγωνισμό καινοτομίας Better Life Challenge, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, από πανεπιστημιακές ομάδες και startups μέχρι απλοί πολίτες που έχουν στο μυαλό τους κάποια καλή και καινοτόμα ιδέα με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Άλλωστε, η Τεχνολογία δεν θα ήταν τίποτα εάν δεν μπορούσε να προσφέρει πραγματικές λύσεις και σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες!

Προτού περάσουμε στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού Better Life Challenge της Κωτσόβολος, να αναφέρουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία.

  • Το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιας μορφής αναπηρία – 1,2δις άτομα.
  • Την τελευταία δεκαετία οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί (+2 με 7%), γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων και στην αυξητική τάση που υπάρχει στα τροχαία ατυχήματα. H τελευταία αναφορά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, το 2015, ανέφερε ότι κάθε χρόνο περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, τραυματίζονται εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων.
  • Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο, καθώς δεν έχει γίνει επίσημη απογραφή. Η εκτίμηση για τον αριθμό τους έχει προκύψει από τα ποσοστά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και άλλων κρατικών φορέων.
  • 190 εκατομμύρια άτομα έχουν βαριά αναπηρία, η οποία προκύπτει από τετραπληγία, σοβαρή κατάθλιψη ή τύφλωση. Τα ποσοστά αναπηρίας σε παιδιά (ηλικίας 0-14 ετών) υπολογίζονται στα 95 εκατομμύρια (5,1%), εκ των οποίων τα 13 εκατομμύρια έχουν αναπηρία βαριάς μορφής (0,7%).

*Στον όρο ΑΜΕΑ περιλαμβάνονται άτομα με εμφανείς ή μη αναπηρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης (ολικώς ή μερικώς), ακοής (ολικώς ή μερικώς), κινητικά, νοητικής υστέρησης & μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικών νόσων, επιληψίας ή νόσο του Χάνσεν, από χρόνιες παθήσεις.

Πως μπορώ να συμμετέχω στο Better Life Challenge

Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας Better Life Challenge της Κωτσόβολος, μπορείτε να επισκεφθείτε την ξεχωριστή ιστοσελίδα https://thankstotech.kotsovolos.gr για να καταθέσετε την πρόταση σας. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άτομα, ομάδες ή νεοφυείς (startups) επιχειρήσεις και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.

Οι προτάσεις που θα γίνουν δεκτές για το διαγωνισμό θα πρέπει να είναι:

  • ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς οριστικοποιημένη λύση

  • ένα ανεπτυγμένο έργο με μια πρόταση για μια συγκεκριμένη τεχνική λύση

  • μία μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση


Οι 3 πρώτες λύσεις θα βραβευτούν στις 03/03/2020 στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας Thanks toTech της Κωτσόβολος με τα παρακάτω δώρα:

  • 1η ομάδα: χρηματικό ποσό €10.000 υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College
  • 2η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας €2.000 

  • 3η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας €1.000


Ο διαγωνισμός καινοτομίας Better Life Challenge είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και ευκαιρία για τον καθένα να δει την πρωτοπόρα ιδέα του να εξελίσσεται, με στόχο να βοηθήσει πραγματικά τους ανθρώπους με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή και καθημερινότητα!

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο https://thankstotech.kotsovolos.gr/

Loading