Ο Bill Gates πίνει νερό που πριν από 5 λεπτά ήταν ανθρώπινα λύματα! [Video]

bill_gates_omniprocessor

Αφότου άφησε την καθημερινή δουλειά του στη Microsoft, ο Bill Gates έχει επικεντρωθεί στις ενέργειες του ιδρύματος Bill & Melinda Gates για την επίλυση πραγματικά σοβαρών προβλημάτων, όπως η οριστική εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και η παροχή πόσιμου νερού και ηλεκτρικής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ένα από τα κορυφαία projects του ιδρύματος είναι η χρηματοδότηση του Omniprocessor της Janicki Bioenergy, μια μηχανή στην οποία εισέρχονται μεγάλες ποσότητες ανθρώπινων λυμάτων (ούρα, κόπρανα) χωρίς καμία προηγούμενη επεξεργασία και τα μετατρέπει σε πόσιμο νερό, στάχτη και ηλεκτρική ενέργεια! Η ημερήσια απόδοση, μάλιστα, του τελευταίου μοντέλου είναι 86.000 λίτρα πόσιμου νερού και 250KW με επεξεργασία των λυμάτων 100.000 ανθρώπων.

Η εγκατάσταση του Omniprocessor μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο και η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία θα γίνει φέτος στο Dakar (Σενεγάλη), με την Janicki να έχει τη δυνατότητα ελέγχου της μηχανής από την βάση της (Seattle, ΗΠΑ).

Το ίδρυμα προωθεί και χρηματοδοτεί το project όχι μόνο για να λύσει το πρόβλημα του πόσιμου νερού και της ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και για να σταματήσει τη διάδοση ασθενειών μέσω των ανθρώπινων λυμάτων. Είναι ξεκάθαρο ότι ο δυτικός τύπος τουαλέτας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σε αυτές τις χώρες, επειδή απαιτείται υποδομή για αποχετευτικό σύστημα.Ένα πραγματικά ελπιδοφόρο project που ίσως αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Σας αφήνουμε με το video όπου ο Bill Gates πίνει ένα ποτήρι νερό που μέχρι πριν από λίγα λεπτά ήταν….

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Health, Misc, Science, Technology. Bookmark the permalink.