Bing Chat: Ανοικτό πλέον για όλους με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αφού επικράτησε σιγή για σχεδόν 1 μήνα, η Microsoft επιστρέφει με νέες εξελίξεις και αναβαθμίσεις σχετικά με το Bing Chat. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως ανοίγει οριστικά το AI εργαλείο για όλους τους χρήστες χωρίς λίστες αναμονής, ενώ ταυτόχρονα το ενισχύσει με νέες λειτουργίες. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να ονομάζει την έκδοση του ως Open Preview και όχι ως τελική.

Στο εξής, το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσει κανείς το Bing Chat είναι ένας λογαριασμός Microsoft ή η χρήση του Microsoft Edge browser στα desktops. Η εταιρεία αποκαλύπτει πως χρησιμοποιούν το AI εργαλείο περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 εκατομμύρια συζητήσεις από το αρχικό λανσάρισμα του. Επίσης, έχουν τετραπλασιαστεί οι καθημερινές εγκαταστάσεις της εφαρμογής Bing από τότε που κυκλοφόρησε το Bing Chat.

Σχετικά με τις νέες λειτουργίες, η Microsoft προσθέτει τη δυνατότητα αποθήκευσης των προηγούμενων συζητήσεων με την Τεχνητή Νοημοσύνη και μάλιστα θα υπάρχει επιλογή παύσης και συνέχισης από το σημείο που την άφησες. Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν αποτελέσματα αναζήτησης κατά την διάρκεια της συζήτησης με το AI, η οποία θα μεταφέρεται στη sidebar του Edge browser. Νέα λειτουργία είναι και η δυνατότητα εύκολου διαμοιρασμού των συζητήσεων στα social media και η εξαγωγή τους (export) για να τις μοιραστείς οπουδήποτε θέλεις.

Αναφορικά με το Bing Image Creator, δηλαδή την δυνατότητα παραγωγής εικόνας με σύντομες γραπτές περιγραφές, η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχουν παραχθεί περισσότερες από 200 εκατομμύρια εικόνες και τώρα υποστηρίζει περισσότερες από 100 γλώσσες για τις περιγραφές. Σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα αναζήτησης στο Bing Chat με εικόνες ή και με την εισαγωγή γραφημάτων.

Για τη mobile έκδοση του Microsoft Edge browser μαθαίνουμε πως σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που βλέπουμε τη δεδομένη στιγμή, ενώ θα προστεθούν και τα λεγόμενα actions. Χάριν σε αυτά θα μπορείς, για παράδειγμα, να αναζητήσεις μια συγκεκριμένη ταινία και ο Edge browser θα σου εμφανίζει επιλογές streaming στη sidebar για να ξεκινήσεις την αναπαραγωγή της με ένα κλικ.

Κλείνοντας, η Microsoft αναφέρθηκε και στην υποστήριξη third-party plugins που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του GPT-4 της OpenAI, αλλά και στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας και ιδιωτικότητας. Ειδικά για το τελευταίο τονίζει πως συνεργάζεται στενά με την OpenAI προκειμένου να μπουν ακόμη περισσότερες δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την διαρροή των προσωπικών δεδομένων και συζητήσεων, την χρήση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και τη γενικότερη κακόβουλη χρήση του AI. Για την ώρα δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, αλλά δεν αποκλείεται πως θα γίνουν οι σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου BUILD στις 23 Μαΐου 2023.

[Microsoft]

Loading