Microsoft: Ενσωμάτωσε το DALL-E στο Bing Chat για παραγωγή εικόνων από μικρές γραπτές περιγραφές

Η Google λανσάρει το Bard και η Microsoft ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχυ ενισχύοντας τη μηχανή αναζήτησης Bing με μια προηγμένη έκδοση του DALL-E για την παραγωγή εικόνων από σύντομες γραπτές περιγραφές! Το εργαλείο ονομάζεται Bing Image Creator και είναι ήδη διαθέσιμο σε έκδοση preview, ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί απευθείας στο Bing Chat.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το DALL-E της OpenAI σαφέστατα γνωρίζουν τις απίστευτες δυνατότητες του στην παραγωγή εικόνων, όμως στην περίπτωση του Bing Image Creator θα δούμε μια ακόμα πιο βελτιωμένη έκδοση όπου ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει περιγραφή για την τοποθεσία, την δραστηριότητα, ακόμη και το καλλιτεχνικό στυλ της εικόνας που επιθυμεί να παράγει το AI εργαλείο.

Το Bing Image Creator θα ενσωματωθεί και στον Microsoft Edge browser, με ένα νέο εικονίδιο να προστίθεται στη sidebar για να δώσει άμεση πρόσβαση στον χρήστη που θέλει να εκφράσει τη δημιουργικότητα του πριν χαθεί η έμπνευση.

Σε αυτό το αρχικό λανσάρισμα το Bing Image Creator θα εκπαιδευτεί περισσότερο από όσους έχουν πρόσβαση στο Creative Mode του εργαλείου, καθώς η Microsoft θέλει να αποφύγει τυχόν χοντρά λάθη σαν και αυτά που παρατηρήθηκαν στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Bing Chat (σ.σ. έδινε προσβλητικές απαντήσεις μετά από συνεχόμενα ερωτήματα).

Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες στη μηχανή αναζήτησης Bing, χάριν στην ενσωμάτωση του Bing Chat. Είναι εμφανές ότι η επένδυση που πραγματοποιεί στον τομέα του AI έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ίσως αυτό να είναι το κλειδί για να αυξήσει την δημοφιλία τόσο του Bing Search, όσο και του Microsoft Edge browser.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο bing.com/create.

[Microsoft]

Loading