Bing Chat: Τέλος στη λίστα αναμονής και 100 εκατ. ενεργοί χρήστες κάθε μέρα

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft έχει καταφέρει να κινήσει το ενδιαφέρον των χρηστών, καθώς η εταιρεία ανέφερε πως πλέον την χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά ακόμα και έτσι παραμένει πολύ μικρό το μερίδιο που κατέχει το Bing στην αγορά των μηχανών αναζήτησης (μόλις 3% έναντι 90% του Google Search), παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμη από το 2009 και παρά τις έντονες προσπάθειες της Microsoft να τραβήξει κόσμο προς το δικό της προϊόν.

Το ChatGPT αποδεικνύεται ένα πολύ καλό δέλεαρ για τους χρήστες και το ποσοστό που χρησιμοποιεί το Bing αναμένεται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με το άνοιγμα της λειτουργίας Bing Chat σε όλους χωρίς λίστα αναμονής. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WindowsCentral, όσοι επιχειρήσουν να μπουν στην λίστα θα διαπιστώσουν πως η αίτηση τους έγινε δεκτή άμεσα και μπορούν να δοκιμάσουν ελεύθερα το Bing Chat.

Με την ενσωμάτωση του Bing Chat και στον Microsoft Edge browser, αναμένεται και από εκεί μια ώθηση στη βάση των χρηστών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί περαιτέρω αυτήν την χρυσή ευκαιρία για να ανταγωνιστεί πραγματικά τη Google. Όσοι, πάντως, δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή με το AI εργαλείο, μπορούν να το κρύψουν από τον Edge browser μεταβαίνοντας στα Settings -> Sidebar -> Discover και γυρίζοντας τον αντίστοιχο διακόπτη της επιλογής Show Discover.

[Microsoft]

Loading