Έρευνα: Η εκτόξευση στην τιμή του Bitcoin πιθανότατα προκλήθηκε λόγω εσκεμμένης χειραγώγησης των τιμών

Η άνοδος στην τιμή των κρυπτονομισμάτων τον προηγούμενο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum και Ripple, ίσως και να προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη χειραγώγηση των τιμών τους, όπως αναφέρει ερευνητική εργασία καθηγητή χρηματοοικονομικών του πανεπιστημίου του Τέξας. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε την παρουσία ευδιάκριτων μοτίβων στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, που οφείλεται στην εσκεμμένη αύξηση τιμών, η οποία με τη σειρά της προκλήθηκε από κάποιον ή κάποιους στην πλατφόρμα του Bitfinex.

Η αναφορά δηλώνει ότι το Bitfinex ίσως και να χρησιμοποίησε το εικονικό νόμισμα Tether, για να δημιουργήσει τεχνητή ζήτηση για το Bitcoin, αγοράζοντας το και κρατόντας την τιμή του υψηλά. Η εργασία βρήκε πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούταν το Tether, τόσο υψηλότερη ήταν η τιμή των κρυπτονομισμάτων, όπως η πληθωριστική επίδραση της εκτύπωσης χρημάτων.

Χρησιμοποιώντας αλγορίθμους για την ανάλυση εκατομμυρίων συναλλαγών σε δημόσιους ledgers, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η μισή από την αύξηση της τιμής του Bitcoin συνέβη λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του Tether σε αρκετές ακόμη συναλλαγές. Αν και η αναφορά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη χειραγώγηση της τιμής, δημιουργεί παρ’ όλα αυτά υποψίες για τα διάφορα μοτίβα.

[via]

Advertisements

About BTax

BTax is in the building! #Darkpony
This entry was posted in Misc and tagged . Bookmark the permalink.