Black Friday: Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων για τους Έλληνες

Η Black Friday σηματοδοτεί την έναρξη μίας από τις πιο αναμενόμενες περιόδους εκπτώσεων της χρονιάς και των χριστουγεννιάτικων αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, η eBay ανέλυσε τη δραστηριότητα των αγοραστών την ημέρα της Black Friday, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καταλήγοντας σε προβλέψεις για τα είδη των αντικειμένων που θα αναζητήσουν οι Έλληνες καταναλωτές και τη φετινή περίοδο. Παράλληλα, για εκείνους που ήδη σχεδιάζουν τις αγορές τους, η eBay προσφέρει ένα εκπτωτικό κουπόνι σε όλους τους αγοραστές για να επιλέξουν τα αγαπημένα τους προϊόντα και να κερδίσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, πολλοί αγοραστές στην Ελλάδα αξιοποιούν την ημέρα της Black Friday για να αγοράσουν τα αγαπημένα τους gadget. Τα τελευταία χρόνια οι θήκες, τα καλύμματα, τα προστατευτικά οθόνης και οι λάμπες φωτισμού παραμένουν ως κυρίαρχη επιλογή, με βάση τον αριθμό των προϊόντων που αγόρασαν οι Έλληνες, τη συγκεκριμένη ημέρα. Τα εργαλεία για την τέχνη της περιποίησης των νυχιών αλλά και καλώδια και αντάπτορες ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Πηγαίνοντας σε πιο ακριβές αγορές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν σε προϊόντα όπως ρολόγια χειρός, PC Laptops & Netbooks, κινητά και smart phones.

Φαίνεται επίσης πως η πλειοψηφία των αγοραστών πραγματοποιεί τις αγορές του συνήθως τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια, παρατηρείται μία μείωση στις αγορές, η οποία όμως φαίνεται να αυξάνεται ξανά μετά τις 9 μ.μ. Αναφορικά με τα κανάλια που προτιμούν για τις αγορές τους, οι Έλληνες φαίνεται σταδιακά ότι ανακαλύπτουν την ευκολία των αγορών από το κινητό τους, αφού παρατηρείται αύξηση στη χρήση του eBay App, από 19% το 2017 στο 29% το 2019. Παράλληλα, παρατηρείται μία μικρή μείωση στη χρήση του desktop για αγορές, από 74% το 2017 στο 61% το 2019. Προβλέπεται επίσης ότι στη φετινή Black Friday το app θα είναι ακόμα πιο ‘ελκυστικό’, λόγω της αυξημένης έκπτωσης που θα προσφέρεται στους χρήστες για τις αγορές τους από το συγκεκριμένο κανάλι.

Όσο για τα πιο ακριβά αντικείμενα που αγόρασαν οι Έλληνες τις ημέρες της Black Friday, το 2017 ένα Stack 4 Stück Bitmain AntMiner S9 Bitcoin-Miner 14 TH/s Mining Rig αγοράστηκε στο ποσό των 8.084 δολαρίων, ενώ το 2018, ένα Tudor snowflake πωλήθηκε σε Έλληνα αγοραστή στο ποσό των 4.290 δολαρίων. Την περασμένη χρονιά, ένας Έλληνας αγόρασε Αμερικάνικα γραμματόσημα (1917-1919 Franklin 20 Cent SC515d Top Perf10) για 5,320 δολάρια (που αντιστοιχεί σε 4,505 ευρώ).

Για τη φετινή Black Friday, η eBay προσφέρει ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι στους αγοραστές της, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί για αγορές προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της πλατφόρμας, εκτός των αντικειμένων που σχετίζονται με νομίσματα. Το ειδικό αυτό κουπόνι θα προσφέρει έκπτωση σε όλους του καταναλωτές και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της eBay την ημέρα της Black Friday, με ισχύ από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα της 27ης Νοεμβρίου. Ακόμη, το κουπόνι θα προσφέρει διαφορετική έκπτωση μέσω του app και της ιστοσελίδας/mobile έκδοση της ιστοσελίδας, με την μεγαλύτερη έκπτωση να διατίθεται μέσω του app. Κάθε χρήστης θα έχει την ευκαιρία να εξαργυρώσει το κουπόνι μόνο μια φορά – είτε μέσω της εφαρμογής, είτε μέσω της ιστοσελίδας ή της ιστοσελίδας μέσω του κινητού του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading