Έχουμε δει ουκ ολίγα κατορθώματα της Boston Dynamics στον τομέα της Ρομποτικής τα τελευταία χρόνια, όπως το ανθρωποειδές Atlas, τον "σκύλο" Spot και εσχάτως το "εφιαλτικό" Handle. Η εταιρεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάει την τεχνολογία των ρομπότ σε νέα επίπεδα και γι' αυτό άλλωστε εξαγοράστηκε από τη Google το 2013.

Η Google είχε προχωρήσει στην εξαγορά έπειτα από εισήγηση του Andy Rubin για το νέο μυστικό project του, από τη στιγμή που άφησε το τμήμα Android OS στα χέρια του Sundar Pichai. Ο Andy Rubin, όμως, αποχώρησε και μαζί του έσβησε το project με αποτέλεσμα να μείνει αμανάτι η Boston Dynamics στα χέρια της Alphabet. Αναπόφευκτα, η μαμά εταιρεία αποφάσισε να βγάλει πωλητήριο πέρυσι το Μάρτιο και κατάφερε μόλις σήμερα να βρει αγοραστή.

Η πολύπαθη Boston Dynamics περνά, λοιπόν, στα χέρια της ιαπωνικής Softbank, η οποία ασχολείται ενεργά (και) με τη Ρομποτική, έχοντας παρουσιάσει μεταξύ άλλων και το πολύ γνωστό ρομπότ Pepper. Δεν έχει γίνει γνωστό πως θα εκμεταλλευτεί την τεχνολογία και την ομάδα της Boston Dynamics, αλλά είναι σίγουρα ευχάριστο το γεγονός ότι περνά σε μια εταιρεία που έχει ενεργό όραμα για τη Ρομποτική.

[via]

Advertisements