Τηλεφωνικός θάλαμος …με Skype!

Ποιος από εμάς δε γνωρίζει τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αγγλίας; Δυστυχώς με την εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι αποτελούν πλέον μόνο τουριστική ατραξιόν…

Για το λόγο αυτό, ο Καθηγητής Michael Shaughnessy στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει έναν τέτοιο τηλεφωνικό θάλαμο, αποφάσισε να τον μετατρέψει σε κάτι πιο μοντέρνο, ενσωματώνοντας του τη δημοφιλή εφαρμογή Skype!

Αυτό που έκανε ο Shaughnessy, ήταν να βρει αρχικά έναν παραδοσιακό τηλεφωνικό θάλαμο 40 ετών και να τον τοποθετήσει στο “Language Resource Center at the W & J College”. Στη συνέχεια εγκατέστησε σε αυτόν ένα iPad 2 με WiFi, Skype και ειδική τεχνολογία Pan & Tilt Vesa Arm για να εξυπηρετεί τους σπουδαστές κάθε ύψους.

Με τον τρόπο αυτό οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τα σπίτια τους ακόμα και αν αυτά βρίσκονται σε άλλη χώρα, διαθέτοντας πλέον τον ιδιωτικό τους χώρο!

Ποιος ξέρει, ίσως δούμε μια μέρα και τους υπόλοιπους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους να εκσυγχρονίζονται, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι το Λονδίνο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς!

[πηγή boingboing]

This entry was posted in Misc, Skype. Bookmark the permalink.

One Response to Τηλεφωνικός θάλαμος …με Skype!

  1. Pingback: Τηλεφωνικός θάλαμος …με Skype! | StinFora.com