BRONZE: Νέο μουσικό format αλλάζει το ίδιο τραγούδι κάθε φορά που το ακούς!

Όλοι έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ακούτε ένα τραγούδι που σας αρέσει συνέχεια με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να το έχετε σιχαθεί. Πως θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσατε να παίζετε το ίδιο MP3, αλλά ως διά μαγείας κάθε φορά να ακούγεται διαφορετικό;

Music BRONZE format

Το εντυπωσιακό εγχείρημα προέκυψε από την ιδέα του Gwilym Gold, πρώην frontman των Golden Silvers, ο οποίος απευθύνθηκε σε ερευνητές του Goldsmiths (University of London) για να δημιουργήσουν ένα νέο ψηφιακό μουσικό format που θα ακούγεται διαφορετικά κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει να το ακούσει.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τη νέα τεχνολογία BRONZE, η οποία επιτυγχάνει (σε ένα βαθμό) να αλλοιώνει τη "στατική μορφή" του μουσικού αρχείου, με αποτέλεσμα ο χρήστης να αναγνωρίζει το κομμάτι αλλά να έχουν γίνει ορισμένες αλλοιώσεις.

Οι αλλοιώσεις αυτές γίνονται αντιληπτές όπως, για παράδειγμα, σε μια συναυλία. Όσο και αν προσπαθήσει ένας καλλιτέχνης είναι σχεδόν απίθανό μία ζωντανή εκτέλεση να ακούγεται ακριβώς όπως μια προηγούμενη, γι' αυτό ορισμένες συναυλίες έχουν αφήσει εποχή και κάποιοι αισθάνονται τυχεροί που ήταν παρώντες για να ακούσουν κάτι μοναδικό.

Όσοι ενδιαφέρεστε να ακούσετε τα πρώτα tracks (συγκεκριμένα το album Tender Metal του Gwilym Gold αποκλειστικά στο iTunes Store) σε BRONZE format, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

[via Guardian]

Loading