up_icon
Cameras Photography Canon

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. Υποστηριζόμενα από έναν υψηλής ανάλυσης, αισθητήρα CMOS πλήρους καρέ (full frame), τον επεξεργαστή DIGIC X και τη βάση πρόσδεσης φακών RF, αυτά τα τρία στοιχεία επιτρέπουν τη λήψη βίντεο υψηλής πιστότητας 8K και τη λήψη φωτογραφιών 45 megapixel με ταχύτητες ριπής έως και 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όλα σε ένα μόνο σώμα. Βασισμένο στον πρωτοποριακό αντίκτυπο που είχε η EOS 5D Mark II στον κλάδο παραγωγής ταινιών, το συμπαγές, αλλά ευέλικτο σώμα της EOS R5 C υποστηρίζει τις ανάγκες μιας νέας γενιάς δημιουργών περιεχομένου και μεμονωμένων κινηματογραφιστών. Ενισχύοντας περαιτέρω τη σειρά Cinema EOS, η Canon ανακοινώνει επίσης μια σημαντική αναβάθμιση στη διάσημη EOS C70 μέσω μιας ενημέρωσης firmware. Αυτή θα βελτιώσει τις ήδη εξαιρετικές δυνατότητες του συστήματος Cinema EOS με την προσθήκη εγγραφής 12-bit Cinema RAW Light, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Canon EOS R5 C

Η πρώτη υβριδική κάμερα Canon Cinema EOS

Σηματοδοτώντας μια πρωτιά για το δημοφιλές Cinema EOS System, η EOS R5 C έχει δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής 8K 30p RAW σε ρυθμό μέχρι και 60p όταν χρησιμοποιεί μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, η οποία επιτυγχάνει εξαιρετική ευκρίνεια και ατελείωτες δυνατότητες μετά την παραγωγή. Χάρη στο εσωτερικό σύστημα ενεργού ψύξης, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να απολαμβάνουν ώρες γυρισμάτων υψηλής ποιότητας 8K. Με την υποστήριξη HDR μέσω PQ και HLG, καθώς και με το δημοφιλές Canon Log 3 gamma της Canon, οι κινηματογραφιστές μπορούν να τραβήξουν συναρπαστικά, ρεαλιστικά βίντεο και να αναδείξουν μεγαλύτερες εκφραστικές δυνατότητες, για να βυθίσουν πραγματικά τον θεατή στο περιεχόμενο. Διαθέτοντας το βραβευμένο σύστημα Dual Pixel CMOS AF της Canon, η κάμερα προσφέρει λειτουργίες Eye AF και EOS iTR AF X, εξασφαλίζοντας ακριβή εστίαση κάθε φορά. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία αυτόματης εστίασης παρακολουθεί τα μάτια των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο και μπορεί ακόμη και να ακολουθεί το κεφάλι τους καθώς κοιτάζουν μακριά από την κάμερα. Σε συνδυασμό με το Optical IS σε συμβατούς φακούς, η κάμερα διαθέτει ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας με συντονισμένο έλεγχο που μετριάζει τα αποτελέσματα του κουνήματος κατά τη λήψη με το χέρι, για ομαλή λήψη και ευκρινή εικόνα.

Χάρη στον αισθητήρα 45 megapixel και τον επεξεργαστή DIGIC X, η EOS R5 C διαθέτει κορυφαία απόδοση λήψης στατικής εικόνας και εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς ριπής έως και 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ο επεξεργαστής DIGIC X επιτρέπει επίσης καινοτομίες επεξεργασίας θορύβου που επιτρέπουν ευαισθησία μέχρι και 51.200 ISO, ιδανική για λήψη σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, όπως σε αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους. Προσφέροντας μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία στους φωτογράφους, οι εικόνες HEIF 10-bit μπορούν να αποτυπωθούν με εκτεταμένο δυναμικό εύρος και χρωματική γκάμα. Πρόσθετες επιλογές είναι διαθέσιμες χάρη στο εσωτερικό χρονόμετρο διαστήματος (ιντερβαλόμεντρο) που επιτρέπει την καταγραφή απίστευτου περιεχομένου υψηλής ανάλυσης “time-lapse”.

Canon EOS R5 C

Βελτιωμένες ροές εργασίας 8K

Η EOS R5 C καταγράφει εσωτερικά το Cinema RAW Light, για να διατηρεί πλάνα 12 bit υψηλής πιστότητας με μεγάλο δυναμικό εύρος και χρωματική γκάμα σε διαχειρίσιμο μέγεθος αρχείου. Η Canon παρουσιάζει επίσης τρεις νέες παραλλαγές του RAW, συμπεριλαμβανομένων των RAW HQ (Υψηλή ποιότητα), RAW ST (Τυπική ποιότητα) και RAW LT (Ποιότητα “light”), ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν λειτουργία με βάση τις ανάγκες λήψης και τη διαδικασία παραγωγής τους. Δύο υποδοχές κάρτας – μια υποδοχή κάρτας CFexpress 2.0 Type B και μία UHS-II SD – επιτρέπουν προηγμένες επιλογές ταυτόχρονης εγγραφής σε περιπτώσεις που μπορούν να εγγραφούν διαφορετικές μορφές, αναλύσεις και βάθη bit σε κάθε κάρτα ταυτόχρονα για ευέλικτες επιλογές ροής εργασίας. Αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνει εγγραφή ήχου κατά τη λήψη σε ανάλυση 4K 120p. Μαζί με το Cinema RAW Light 12 bit, η EOS R5 C υποστηρίζει τη δημοφιλή μορφή XF-AVC 10 bit της Canon σε ρυθμό μέχρι και 810 Mbps και εξαιρετικά ευέλικτες επιλογές MP4. Με τη χρήση του αισθητήρα πλήρους καρέ 8K, η EOS R5 C επιτρέπει την εγγραφή 4K και Full HD με εξαιρετική ευκρίνεια, χρώμα και χαμηλό θόρυβο μέσω εσωτερικής υπερδειγματοληψίας (oversampling). Αυτό διευκολύνει επίσης την εγγραφή περιεχομένου υψηλής ταχύτητας καρέ σε ανάλυση 4K 120p, χωρίς περικοπή της γωνίας θέασης και διατήρηση της λειτουργίας αυτόματης εστίασης.

Canon EOS R5 C

Ευελιξία και συνδεσιμότητα

Με την EOS R5 C, η Canon προσφέρει στους επαγγελματίες ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που αναμένονται από τους δημιουργούς περιεχομένου. Κατασκευασμένη με τη χρήση της καινοτόμου βάσης πρόσδεσης φακών RF, η οποία διαθέτει μικρή εστιακή απόσταση από τη φλάντζα καθώς και σύνδεση 12 ακίδων για ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ του σώματος της κάμερας και του φακού, η EOS R5 C μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φακούς από όλη τη διαθέσιμη γκάμα των σειρών EF, RF αλλά των κινηματογραφικών φακών της Canon, καθώς και αναμορφικούς φακούς τρίτων κατασκευαστών για την επίτευξη ευρύτερης αναλογίας διαστάσεων για τη «μεγάλη οθόνη». Καθώς οι απαιτήσεις για περιεχόμενο Εικονικής Πραγματικότητας (VR) αυξάνονται, ο συνδυασμός βίντεο 8K με το νέο διπλό φακό RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye της Canon, απλοποιεί την παραγωγή καθηλωτικού βίντεο VR από τη λήψη έως την επεξεργασία.

Εκτός από την ευελιξία των φακών, αυτή η κάμερα διαθέτει το ίδιο αξεσουάρ πολλαπλών λειτουργιών (Multi-Function Accessory Shoe) που υπάρχει στις EOS R3 και XF605 για απευθείας σύνδεση και τροφοδοσία αξεσουάρ όπως το Στερεοφωνικό Μικρόφωνο DM-E1D της Canon, το Canon Speedlight 470EX-AI και τον TASCAM’s CA-XLR2d Audio XLR Adapter. Η EOS R5 C έχει επίσης εφοδιαστεί με ένα αποκλειστικό τερματικό Timecode In/Out για ενσωμάτωση σε μια επαγγελματική λύση πολλαπλών καμερών. Χάρη στην προηγμένη συνδεσιμότητα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση της εφαρμογής Content Transfer Mobile για μεταφορές FTP και επεξεργασία μεταδεδομένων ML-G2, ιδανική για καταγραφή ειδήσεων και μεμονωμένους εικονολήπτες.

Canon EOS R5 C

Γνώριμο, συμπαγές σώμα

Για να προσφέρει πραγματικά τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κόσμων, η EOS R5 C διαθέτει δύο ξεχωριστά μενού για φωτογραφία και βίντεο - το EOS R System και τη διεπαφή Cinema EOS. Μέσω του διακόπτη 3 θέσεων, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν απρόσκοπτα τις λειτουργίες και να έχουν πρόσβαση στις σχετικές ρυθμίσεις. Με 13 κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης και μια σειρά από επαγγελματικές δυνατότητες βίντεο, η EOS R5 C επιτρέπει απίστευτα επίπεδα προσαρμογής. Αυτή η πανίσχυρη κινηματογραφική κάμερα διαθέτει επίσης σκόπευτρο OLED υψηλής ανάλυσης 0,5 ιντσών με 5,76 εκατομμύρια κουκκίδες για υψηλή ανάλυση εικόνας, μια οθόνη dot-matrix στο επάνω μέρος για γρήγορο έλεγχο των ρυθμίσεων της κάμερας και μια φωτεινή αρθρωτή οθόνη HD LCD 3,2 ιντσών για άνετη προβολή από πολλαπλές γωνίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

Σχεδιασμένη με γνώμονα τους μεμονωμένους εικονολήπτες, η EOS R5 C χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο 680 γραμμαρίων, γεγονός που την καθιστά τη μικρότερη και ελαφρύτερη κάμερα Cinema EOS μέχρι σήμερα. Αν και είναι συμπαγής, αυτή η κάμερα διαθέτει ανθεκτικό σώμα από κράμα μαγνησίου και είναι ανθεκτική στη σκόνη και τις καιρικές συνθήκες, χάρη σε μια διαισθητική σχεδίαση που διαχωρίζει τη ροή αέρα από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Canon EOS R5 C

Ανανέωση firmware στην EOS C70

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση firmware της C70 ξεκλειδώνει προηγμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης επιλογής εγγραφής Cinema RAW Light LT 4K και της λειτουργίας εγγραφής proxy XF-AVC για υποστήριξη αυτής της λειτουργίας. Οι δημιουργοί μπορούν να αξιοποιήσουν όλες τις νέες δημιουργικές ευκαιρίες και τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας της EOS C70, χάρη στο Cinema RAW Light LT και τις νέες επιλογές εγγραφής καρέ και διαστημάτων, όπως κινούμενα σχέδια στοπ καρέ και βίντεο με time lapse. Με το firmware που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021, οι χρήστες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν μεγαλύτερη συμβατότητα με 12 επιπλέον φακούς όταν χρησιμοποιείται ο προσαρμογέας EF-EOS R 0.71x Mount Adaptor, με πλήρη υποστήριξη οπτικής διόρθωσης, μεταδεδομένων και αυτόματης εστίασης, προσδίδοντας στους κινηματογραφιστές προηγμένη ευελιξία όσον αφορά την επιλογή φακών.

Αποτελώντας την μικρότερη πλέον ευέλικτη κάμερα Cinema EOS που έχει υπάρξει, η EOS R5 C είναι η απόλυτη υβριδική συσκευή εικονοληψίας. Από τις ενιαίες ροές εργασίας βίντεο 8K,μέχρι και τις υψηλής ταχύτητας και ποιότητας στατικές εικόνες, η συγκεκριμένη κάμερα είναι πανέτοιμη για να καταγράψει οποιοδήποτε περιεχόμενο απαιτούν οι επαγγελματίες δημιουργοί περιεχομένου. 

Canon EOS R5 C


Βασικά χαρακτηριστικά Canon EOS R5 C

  • Αισθητήρας πλήρους καρέ με εγγραφή βίντεο 8K/30p 12-bit RAW ή 8K/60p όταν χρησιμοποιείται εξωτερική πηγή τροφοδοσίας
  • Φωτογραφίες 45 megapixel μέχρι 20 fps
  • Ακριβές σύστημα Eye AF μέσω του Dual Pixel CMOS AF και ευφυής παρακολούθηση προσώπου/κεφαλής μέσω του EOS iTR AF X
  • Εκτενείς μορφές επαγγελματικής εγγραφής συμπεριλαμβανομένων τριών νέων τύπων Cinema RAW Light
  • Σύστημα ενεργούς ψύξης για εγγραφές μακράς διαρκείας
  • Τερματικό Timecode
  • Σύστημα πρόσδεσης RF Mount με σταθεροποίηση εικόνας Advanced Combination IS
  • Προηγμένη συνδεσιμότητα και υποδοχή Multi-Function Accessory Shoe

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Story in Sight: Τα πρωτοποριακά εργαστήρια Φωτογραφίας από Xiaomi και Leica

26 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Leica Akademie Instructor και διάσημο φωτορεπόρτερ Giuseppe Nucci, παρουσιάζει μία πρωτοποριακή σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων φωτογραφίας, με σημαντικό αντίκτυπο ...

Sony G-Master FE 16-35MM F2.8 GM I: Ο μικρότερος και ελαφρύτερος ευρυγώνιος φακός ζουμ

08 Σεπτεμβρίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοινώνει την κυκλοφορία του ευρυγώνιου φακού zoom G Master FE 16-35MM F2.8 GM II ως ενός φακού 35mm full-frame α (Alpha) E-mount που καλύπτει εστιακές αποστάσεις από 16mm έως 35mm, με μέγιστο ...

Sony a6700: Νέα compact mirrorless κάμερα ενισχυμένη με AI

13 Ιουλίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοινώνει την κυκλοφορία της νεότερης mirrorless φωτογραφικής μηχανής APS-C, της “α6700” (model name ILCE-6700). Αυτή η νέα πρόταση συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες λήψης φωτογραφίας και βίντεο των...

H Xiaomi και η Leica ανακοινώνουν τον τέταρτο κύκλο του Xiaomi Master Class

13 Ιουνίου 2023 Techgear Team

Η Xiaomi ανακοινώνει την έναρξη του τέταρτου κύκλου του Xiaomi Master Class που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Leica και περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα φωτογραφίας από ...

Nikon Z 8: Η νέα full-frame mirrorless κάμερα της εταιρείας σε compact σώμα

13 Μαΐου 2023 Techgear Team

Η Nikon πρόσθεσε την ισχυρή και ευέλικτη Nikon Z 8 στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές mirrorless της σειράς Z. Συνδυάζοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά της Z 9 σε ελαφρύ σώμα, η ολοκαίνουργια νέα Z 8 ...

Canon PowerShot V10: Η πρώτη compact σχεδιασμένη ειδικά για vloggers

11 Μαΐου 2023 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot V10, μια ελαφριά και εύχρηστη μηχανή για vlogging που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μοιράζονται με φίλους και ακόλουθους τις περιπέτειές τους, χωρίς να κουβαλούν μεγάλο ...

Sony ZV-E1: Η νέα compact mirrorless full-frame κάμερα της εταιρείας

30 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα ZV-E1, μια φωτογραφική μηχανή για vlog με εναλλάξιμο φακό και αισθητήρα εικόνας Full-Frame 35mm υψηλής απόδοσης για την απόλυτη εμπειρία δημιουργίας περιεχομένου. Τοποθετημένη ...

Canon EOS R8: Η πιο ελαφριά full frame κάμερα

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την EOS R8, μια νέα mirrorless μηχανή full frame, η οποία κληρονομεί τεχνολογίες από την εξαιρετικά ικανή EOS R6 Mark II. Με σχεδίαση και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της EOS RP, αυτό το μοντέλο...

Canon EOS R50: Η νέα compact mirrorless για δημιουργούς περιεχομένου

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τη νέα EOS R50 για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από το smartphone τους. Με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, εντυπωσιακό ήχο και πεντακάθαρες στατικές ...

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

Loader
please wait
techgear_icon