Canon EOS R6 Mark II: Η ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή της εταιρείας

Η Canon ανακοινώνει την EOS R6 Mark II, την ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή μέχρι σήμερα, επεκτείνοντας το πρωτοποριακό σύστημα EOS R. Προσφέρει ρυθμό συνεχούς λήψης 40 fps, εκπληκτική αυτόματη εστίαση AF σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και βίντεο 6K RAW / 4K UHD – όλα αυτά με κέντρο την πρωτοποριακή Βάση RF. Ως το νεότερο μοντέλο της σειράς μηχανών για δημιουργούς υβριδικού περιεχομένου, η EOS R6 Mark II βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια της Βάσης RF και επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα που έθεσε η EOS R6. Ιδανική τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία με τον μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων επιδόσεων, ασύλληπτης ταχύτητας, σταθεροποίησης και επαγγελματικών δυνατοτήτων κινηματογράφησης.

Ασυναγώνιστη ευκρίνεια

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο επεξεργαστή DIGIC X –που συναντάμε στις EOS R5, EOS R6 και στην κορυφαία EOS-1D X Mark III– παράλληλα με τον νέο αισθητήρα CMOS 24,2 megapixel, η EOS R6 Mark II υποστηρίζει το φημισμένο σύστημα Dual Pixel CMOS AF II επόμενης γενιάς που εκτινάσσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία σε απλησίαστα μέχρι σήμερα επίπεδα.

Η EOS R6 Mark II μπορεί να παρακολουθεί το θέμα καθώς αυτό κινείται στη σκηνή, διατηρώντας την εικόνα ευκρινή. Χρησιμοποιώντας βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη με αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, αναγνωρίζει ανθρώπους, οχήματα – που περιλαμβάνουν πλέον αεροσκάφη και τρένα – και ζώα, στα οποία συγκαταλέγονται πλέον τα άλογα και οι ζέβρες. Η επιλογή του προς ανίχνευση θέματος μπορεί να γίνει μέσω του μενού ή μέσω της νέας "Αυτόματης» επιλογής, ανάλογα με σενάρια εργασίας του φωτογράφου. Με την προηγμένη λειτουργία παρακολούθησης ματιών, ο χρήστης καθορίζει σε ποιο μάτι (αριστερό ή δεξί) θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα εστίασης, ενώ όταν δεν μπορεί να γίνει ανίχνευση των ματιών, η EOS R6 Mark II εστιάζει εναλλακτικά στο πρόσωπο του θέματος. Ακόμα κι αν το πρόσωπο του θέματος στρίψει για μια στιγμή, η μηχανή συνεχίζει να παρακολουθεί το κεφάλι, ενώ αν και το κεφάλι δεν είναι ορατό, η κάμερα θα συνεχίσει να παρακολουθεί το σώμα του.

Η EOS R6 Mark II διαθέτει το πιο αποτελεσματικό σύστημα οπτικής σταθεροποίησης (IS) στον κόσμο, με σταθεροποίηση έως και 8 στοπ. Χρησιμοποιώντας συνδυαστική σταθεροποίηση, οπτική και στο σώμα, μπορεί να προσφέρει λήψεις εξαιρετικής ευκρίνειας και διαύγειας με μεγάλο χρόνο έκθεσης ακόμη και χωρίς τρίποδο. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να καταγράψουν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, εστιάζοντας καθαρά σε επίπεδα φωτισμού έως και -6,5 EV, με ISO έως και 102.400.

Ταχύτητες επόμενης γενιάς για το Σύστημα EOS R

Θέτοντας νέα ρεκόρ ταχύτητας, η EOS R6 Mark II είναι η ταχύτερη EOS της Canon μέχρι σήμερα. Προσφέρει συνεχόμενη λήψη με ρυθμό έως και 40 fps –με επιλογές 20 fps και 5 fps με χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου– και έως 12 fps με το μηχανικό, απαθανατίζοντας φευγαλέες στιγμές που μόλις και μετά βίας αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι. Σε σύγκριση με την EOS R6, ο νέος αισθητήρας μειώνει την παραμόρφωση rolling shutter, επιτρέποντας τη χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου της μηχανής για το «πάγωμα» των γρήγορα κινούμενων αντικειμένων.

Επιπλέον, η EOS R6 Mark II φροντίζει εκ των προτέρων για τις ανάγκες του φωτογράφου καταγράφοντας τη δράση πριν ξεκινήσει η λήψη με τη λειτουργία «προ-λήψης», η οποία παρέχει ½ δευτερόλεπτο υλικού πριν τη λήψη σε κατάσταση Ριπής RAW – ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την καταγραφή απρόβλεπτων θεμάτων, από παίκτες τένις έως νήπια. Στην κατάσταση Ριπής RAW, η μηχανή πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις στα 30 fps για έως και 191 καρέ, αποθηκεύοντας κάθε εικόνα σε ένα αρχείο CR3, με παρακολούθηση AF tracking. Μπορείτε να εξαγάγετε μεμονωμένες εικόνες από αυτό το «πακέτο» χρησιμοποιώντας το λογισμικό Digital Photo Professional της Canon ή απευθείας από τη μηχανή και να τις αποθηκεύσετε ως μεμονωμένα αρχεία JPEG, HEIF ή RAW. 

canon-eos-r6-mark-ii.jpg


Εξελιγμένες δυνατότητες βίντεο που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών

Χρησιμοποιώντας όλο το πλάτος του αισθητήρα, η EOS R6 Mark II είναι η μόνη μηχανή στην κατηγορία της που προσφέρει λήψη 4K 60p UHD, με ταυτόχρονη εστίαση Dual Pixel CMOS AF II. Όλο το υλικό 4K δημιουργείται με υπερδειγματοληψία του υλικού 6Κ του αισθητήρα, με αποτέλεσμα εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Για τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές που αναζητούν ακόμη υψηλότερες επιδόσεις, η EOS R6 Mark II παρέχει βίντεο 6K RAW στην έξοδο HDMI, το οποίο μπορεί να καταγραφεί σε συσκευή Atomos Ninja V+ σε μορφή ProRes RAW. Αυτή η προσέγγιση παρέχει περισσότερη λεπτομέρεια, καθώς και δυνατότητα προσαρμογής παραμέτρων όπως η ισορροπία λευκού στη διαδικασία post-production.

Οι δημιουργοί μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία προεγγραφής ταινίας 3 ή 5 δευτερολέπτων στην οποία υπάρχει συνεχόμενη ροή βίντεο με τη μηχανή σε κατάσταση αναμονής, κάνοντας δυνατή τη σύλληψη της δράσης ακόμη και πριν πατήσετε το κουμπί της εγγραφής. Ιδανική δυνατότητα για ανεπανάληπτες ή απρόβλεπτες σκηνές.

Η EOS R6 Mark II διαθέτει κυκλώματα με βελτιωμένο σχεδιασμό που επιτρέπουν μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής: πάνω από 40 λεπτά υλικού 4K 60p με υπερδειγματοληψία ή έως και 6 ώρες στα 4K 30p –με τον προηγούμενο περιορισμό μέγιστου χρόνου εγγραφής 29,59 λεπτών να μην ισχύει πλέον– ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τον διαθέσιμο χώρο στην κάρτα μνήμης και το φορτίο της μπαταρίας.

Η πρωτοποριακή EOS R6 Mark II μπορεί να παράγει απίστευτα πλάνα αργής κίνησης με υποστήριξη AF χρησιμοποιώντας ανάλυση Full HD σε ρυθμό έως και 179,82fps. Επιτρέπει με αυτό τον τρόπο στους δημιουργούς περιεχομένου και στους κινηματογραφιστές να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για παραγωγή εντυπωσιακών στατικών εικόνων και βίντεο. Κατά τη λήψη ταινίας, η λειτουργία επισήμανσης Ψευδών χρωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τη ρύθμιση της έκθεσης – ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό σε συνθήκες που συνήθως καταλήγουν σε «καμένες» φωτεινές περιοχές. Με υποστήριξη HDR μέσω PQ καθώς και με το δημοφιλές Canon Log 3 της Canon, οι δημιουργοί μπορούν να τραβήξουν συναρπαστικά, ζωντανά βίντεο και να προσφέρουν στον θεατή περιεχόμενο που συναρπάζει. Η EOS R6 Mark II, σε συνδυασμό με υποστηριζόμενους φακούς, χρησιμοποιεί επίσης διόρθωση του φαινομένου focus-breathing, παρέχοντας πραγματική κινηματογραφική αίσθηση.

Έξυπνη σύνδεση για διανομή περιεχομένου

Με υποστήριξη της νεότερης έκδοσης Bluetooth v.5 και Wi-Fi (5 GHz), η EOS R6 Mark II μπορεί εύκολα να συνδεθεί με smartphone και ασύρματα δίκτυα, επιτρέποντας την κοινοποίηση αρχείων με υψηλές ταχύτητες και τη μεταφορά μέσω των πρωτοκόλλων FTP/FTPS/SFTP – διευκολύνοντας την επεξεργασία και την κοινή χρήση, ακόμη και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Η μηχανή μπορεί επίσης να ελεγχθεί από απόσταση μέσω PC, Mac ή smartphone χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Camera Connect και EOS Utility και σύνδεση Wi-Fi ή USB-C υψηλής ταχύτητας. Για τους ημιεπαγγελματίες φωτογράφους και δημιουργούς περιεχομένου, η αποστολή του περιεχομένου είναι εξίσου σημαντική με τη λήψη εικόνων και βίντεο. Η EOS R6 Mark II υποστηρίζει αυτόματη μεταφορά αρχείων εικόνας από τη συσκευή στην πλατφόρμα cloud image.canon για εύκολη κοινοποίηση και εκτύπωση εικόνων.

Η EOS R6 Mark II μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα web σε υπολογιστές PC και Mac με εφαρμογές βιντεοκλήσεων όπως Skype, Zoom και Teams, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό. Αυτή η δυνατότητα plug-and-play βασίζεται στα στάνταρ προγράμματα οδήγησης USB Video Class (UVC) και USB Audio Class (UAC) που είναι ενσωματωμένα σε Windows και MacOS. Η μηχανή παρέχει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τις τυπικές κάμερες web των υπολογιστών, ιδανική για να δημιουργείτε εξαιρετική εντύπωση στις βιντεοκλήσεις.

Προέκταση της δημιουργικότητάς σας

Οι χρήστες των υφιστάμενων μοντέλων της σειράς του Συστήματος EOS και EOS R θα μπορέσουν να χειριστούν άνετα από την πρώτη στιγμή την EOS R6 Mark II, χάρη στη δοκιμασμένη εργονομία και την ευκολία πλοήγησης στα μενού. Διαθέτοντας μια υποδοχή (shoe) πολλαπλών λειτουργιών με διεπαφή επόμενης γενιάς, η EOS R6 Mark II επιτρέπει τη χρήση μιας νέας σειράς αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου SPEEDLITE EL-5. Τα αξεσουάρ αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να χρειάζονται καλώδια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς μπαταρίες.

Το σώμα της μηχανής προσφέρει την ανθεκτικότητα που κάποιος περιμένει από την Canon, αντέχοντας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο EVF με 3,69 εκατομ. κουκκίδες προσφέρει κρυστάλλινη εικόνα κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, καθώς ανανεώνεται στα 120 fps. Παράλληλα με αυτό, η EOS R6 Mark II έχει κληρονομήσει τη λειτουργία προσομοίωσης Οπτικού σκοπεύτρου από την EOS R3, η οποία προσφέρει φυσική απεικόνιση που διατηρεί τη λεπτομέρεια στα σκοτεινά και στα φωτεινά σημεία, με καλή ορατότητα των σκούρων περιοχών και των διαβαθμίσεων. Η EOS R6 Mark II είναι επίσης συμβατή με τις ίδιες μπαταρίες LP-E6 και την ίδια λαβή μπαταρίας της EOS R6, αλλά με το πλεονέκτημα της αυξημένης διάρκειας της μπαταρίας κατά περίπου 50% με χρήση της οθόνης LCD.

Εφαρμογή Canon Camera Connect

Παράλληλα με την EOS R6 Mark II, η Canon ανακοινώνει μια ενημέρωση για την εφαρμογή Camera Connect App που έχει πλέον ανανεωμένη εμφάνιση και αίσθηση, καθώς και βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ιδιαίτερα απλό χειρισμό. Η ενημέρωση v.3 καθιστά την εφαρμογή μια πύλη, μέσα από την οποία οι χρήστες έχουν εύκολη πρόσβαση σε άλλο λογισμικό και σε υπηρεσίες της Canon, όπως η εφαρμογή εκτύπωσης ή η υπηρεσία cloud image.canon. Μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες προϊόντων Canon μπορούν να συνδέσουν την μηχανή σε ένα smartphone ή tablet για να το χρησιμοποιήσουν ως τηλεχειριστήριο, να κάνουν επεμβάσεις στις εικόνες, να τις μεταφέρουν ή να τις κοινοποιήσουν ενώ βρίσκονται σε κίνηση και ακόμη και να κατεβάσουν ενημερώσεις του firmware για τη μηχανή τους.

Σήμερα επίσης κυκλοφορεί ο RF 135mm F1.8L IS USM, ένας σταθερός τηλεφακός, ιδανικός για λήψη πορτρέτων σε ασθενή φωτισμό και το SPEEDLITE EL-5, ένα φλας υψηλής απόδοσης για κάλυψη γάμων και άλλων εκδηλώσεων.

Βασικά χαρακτηριστικά της EOS R6 Mark II

  • Dual Pixel CMOS AF II
  • Ηλεκτρονικό κλείστρο 40 fps και μηχανικό κλείστρο 12 fps
  • Λειτουργία προ-λήψης Ριπής RAW στα 30 fps
  • Ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας (IBIS) 8 στοπ
  • Αισθητήρας 24,2 Megapixel
Loading