Σύλληψη υπόπτου ανάμεσα σε κοινό 50.000 ανθρώπων σε συναυλία στην Κίνα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου...

Η ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στην Κίνα οδήγησε την αστυνομία της χώρα να προχωρήσει σε σύλληψη ενός φυγά, τον οποίο κατάφερε να εντοπίσει ανάμεσα σε κοινό 50.000 ατόμων που παρακολουθούσαν συναυλία του Jacky Cheung στην πόλη Nanchang!

Διαβάστε επίσης: Η Canon παρουσιάζει αισθητήρα 120MP για να κάνεις zoom στα videos όπως στις ταινίες [Video]

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας,

"Ο Ao ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε έγκλημα οικονομικής φύσεως και είχε καταχωρηθεί στο online εθνικό σύστημα. Κατά τη σύλληψη του ήταν σοκαρισμένος διότι πίστευε πως ήταν ασφαλής μέσα σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος"

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Οι πολίτες με “κακή κοινωνική βαθμολογία” δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τραίνο ή αεροπλάνο…

Είναι γνωστό ότι η Κίνα έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στην εφαρμογή της για επιχειρήσεις της αστυνομίας. Παρότι δεν μπορεί να ελεγθεί αν όντως είναι τόσο προηγμένο το σύστημα τους, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι την αποτελεσματικότητα του, αλλά και το γεγονός ότι διατηρούν μια τεράστια βάση υπόπτων στην οποία έχουν πρόσβαση οι κάμερες ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον ερχόμενο Μάιο ξεκινά η εφαρμογή του συστήματος "κοινωνικής βαθμολογίας" που θα κρίνει αν θα επιτρέπεται σε έναν πολίτη να ταξιδέψει με τραίνο ή αεροπλάνο (ένα σενάριο που θυμίζει έντονα το επεισόδιο Nosedive του Black Mirror).

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι και η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης θα ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή του project "Lampost-as-a-Platform" από το 2019, το οποίο αφορά την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε 100.000 φώτα δρόμων με ενσωματωμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου...

[via]

Loading