COSMOTE: Το δίκτυο κινητής στην πρώτη θέση για 6η συνεχόμενη χρονιά

Νέες διακρίσεις πέτυχε το δίκτυο κινητής της COSMOTE για την ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών του, από τις διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες μετρήσεων Οokla και umlaut, πλέον τμήμα της Accenture. Σύμφωνα με το Speedtest της Ookla, η COSMOTE διακρίθηκε ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 6η συνεχόμενη χρονιά, ενώ για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» από την umlaut για 8η συνεχόμενη φορά.

Όπως δήλωσε σχετικά o Executive Director Network Development & Operations Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

Είμαστε υπερήφανοι για τις συνεχείς διακρίσεις του δικτύου μας. Αποτελούν επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητάς του, αλλά κι επιβράβευση της εντατικής δουλειάς των τεχνικών μας, οι οποίοι φροντίζουν για τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών, τη συνεχή βελτίωση της ταχύτητας και χωρητικότητας του δικτύου και την ταχεία επέκταση του 5G σε όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος μας είναι η κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και επικοινωνίας των συνδρομητών COSMOTE, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται

Ookla: «Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Το δίκτυο COSMOTE διακρίθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα», στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις internet. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ookla[1], η μέση ταχύτητα download της COSMOTE παρουσίασε αύξηση κατά 42.9%, από 58.01 Mpbs σε 82.94 Mbps, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η COSMOTE, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θέση της σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πετυχαίνοντας σκορ ταχύτητας (Speed Score) 130.03, (2ος: 50.63 και 3ος: 50.16). Επιπλέον, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες download από εκείνες των ανταγωνιστικών παρόχων κινητής.

Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2022» βασίστηκε σε περίπου 565.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Τα tests έγιναν μέσω της εφαρμογής Speedtest σε πραγματικές συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android. Με περισσότερους από 16.000 servers παγκοσμίως, εκατομμύρια τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες της Ookla, με το σύνολό τους σε όλο τον κόσμο, να έχει ξεπεράσει τα 40 δισεκατομμύρια, από το 2006. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Speedtest Awards» στο www.speedtest.net/awards.

umlaut: Best in test σε Mobile Internet και φωνή για 8η συνεχόμενη φορά

Την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα πέτυχε το δίκτυο κινητής της COSMOTE συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών Mobile Internet και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut, αποκτώντας για όγδοη συνεχόμενη φορά την πιστοποίηση «Best in Test». Σύμφωνα με τα στοιχεία της umlaut, όπου περιελήφθησαν και συνυπολογίστηκαν στο τελικό σκορ κι οι επιδόσεις των δικτύων 5G, ο μέσος όρος ταχυτήτων που καταγράφηκε στις μετρήσεις των δικτύων COSMOTE αυξήθηκε κατά 78%[2] σε σύγκριση με την περσινή μέτρηση, το 2021. Επίσης, στις ταχύτητες download, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, υπερτριπλάσιες[3] ταχύτητες σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς παρόχους κινητής σε μεγάλες πόλεις, κωμοπόλεις και στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Η πιστοποίηση «Best in Test» είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανεξάρτητων συγκριτικών μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την umlaut την περίοδο 13 έως 27 Μαΐου 2022 και επιπλέον στοιχείων crowdsourcing που συλλέχθηκαν από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι τον Μάιο 2022. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό (drive test tools) της umlaut σε 23 μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς και σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής, και καταγράφηκε η τελική εμπειρία των πελατών ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα φωνής, το χρόνο αποκατάστασης κλήσης, τη συνδεσιμότητα broadband 4G/5G, την ταχύτητα upload/download, την ταχύτητα πλοήγησης στο internet, την απρόσκοπτη παρακολούθηση HD/UHD/4K videos και την ταχύτητα απόκρισης σε OTT Voice apps και gaming. Το πιστοποιητικό «Best in Test» για το δίκτυο COSMOTE, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από την εταιρεία umlaut, είναι διαθέσιμα, εδώ.

Κορυφαία εμπειρία internet με το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στην Ελλάδα

Το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα[4] με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη[5] που έχει ήδη ξεπεράσει το 70%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με στόχο το 80% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ νέος φιλόδοξος στόχος για το τέλος του 2023 είναι το 90%. Επιπλέον, στα τέλη της επόμενης χρονιάς, θα ξεκινήσει κι η λειτουργία του 5G Stand Alone (SA), του επόμενου σταδίου ανάπτυξης του δικτύου 5ης γενιάς.

Έκρηξη επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς

Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με νέο επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα €3 δισ. μέχρι το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.

[1] Βάσει της ανάλυσης των δεδομένων Speedtest Intelligence® της Ookla® από την COSMOTE για Q1-Q2 2022. Τα εμπορικά σήματα Ookla χρησιμοποιούνται υπό άδεια και ανατυπώνονται με άδεια.

[2] Νούμερα βασισμένα στα raw δεδομένα της COSMOTE

[3] Σύμφωνα με τους μέσους όρους ταχύτητας σε HTTP DL test, δημοσιευμένους στο report της umlaut (σελ.15-17)

[4] Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στις ιστοσελίδες των παρόχων

[5] Η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε Κάλυψη Εξωτερικών Χώρων (Outdoor Population Coverage)

Loading