COVID-19: Προστασία από ιούς και μικρόβια με χρήσιμα gadgets για τις συσκευές σας

Αν κάτι άλλαξε ριζικά στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων την τελευταία δεκαετία, τότε αυτό δεν είναι άλλο από τη χρήση των smartphones. Πλέον είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις κάποιον που δεν κουβαλά μια συσκευή μαζί του, ενώ η εξοικείωση με τις λειτουργίες τους έχει φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο με αποτέλεσμα να βλέπεις χρήστες όλων των ηλικιών να τα διαχειρίζονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτή η πορεία εξέλιξης ήταν μάλλον αναπόφευκτη αν αναλογιστεί κανείς πόσο εύκολο είναι να μάθεις να χειρίζεσαι ένα smartphone και τις δυνατότητες που σου προσφέρει, από εργαλείο για τη δουλειά σου μέχρι πηγή διασκέδασης για τις ώρες χαλάρωσης. Δυστυχώς, όμως, πολύς κόσμος δεν έχει αντιληφθεί πως τα smartphones αποτελούν ίσως τις πιο βρώμικες συσκευές που αγγίζουμε εκατοντάδες φορές κάθε μέρα.

Διάφορες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως σχεδόν 9 στους 10 ανθρώπους συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τους το smartphone στην κουζίνα ή την τουαλέτα, με αποτέλεσμα οι επιφάνειες τους να γεμίζουν μικρόβια, βακτήρια ή ακόμη και ιούς. Αν προσθέσουμε σε αυτή τη “συλλογή” βρωμιάς και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες μεταφέρουν διαρκώς μικρόβια από τις υπόλοιπες επιφάνειες που αγγίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. κοινόχρηστες πόρτες, συσκευές POS, συσκευασίες σε καταστήματα κλπ.) αντιλαμβάνεστε εύκολα τι μπορεί να συμβαίνει επάνω στην οθόνη ενός smartphone.

Ο μέσος χρήστης πραγματοποιεί περισσότερα από 2000 αγγίγματα στο smartphone μέσα σε μία ημέρα και προφανώς είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και τώρα σε καιρό πανδημίας, να απολυμαίνεις διαρκώς τα χέρια σου προτού αγγίξεις το smartphone ή να καθαρίζεις την ίδια τη συσκευή μετά από κάθε επαφή. Άλλωστε, σχεδόν το 30% των χρηστών παραδέχεται ότι δεν έχει καθαρίσει ποτέ το smartphone του!

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε σε προσιτές λύσεις διαφορετικού τύπου προκειμένου να προστατευτούμε από ιούς και μικρόβια που παραμονεύουν επάνω στη συσκευή μας, για να γλιτώσουμε από τον ούτως ή άλλως ουτοπικό βραχνά της τακτικής αποστείρωσης με ειδικά καθαριστικά.

antibacterial-glass.jpg

Amazing Thing Antibacterial Tempered Glass

Μία από αυτές είναι το προστατευτικό τζαμάκι (Tempered Glass) της Amazing Thing για iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max / X / XS / XS Max / XR / SE, το οποίο προσφέρει ένα έξτρα στρώμα φυσικής προστασίας από ατυχήματα (γρατζουνιές, πτώσεις από ύψος 150cm) και ταυτόχρονα σκοτώνει το 99.99% των βακτηρίων μόλις έρθουν σε επαφή μαζί του.

Το Antibacterial Tempered Glass της Amazing Thing έχει πάχος μόλις 0.26mm, περιλαμβάνει ελαιοφοβική επίστρωση για να μη γεμίζει με δαχτυλιές, δεν επηρεάζει καθόλου την ευκρίνεια της οθόνης στο φως της ημέρας, ούτε την ευαισθησία της στην αφή. Σχετικά με την αντιμικροβιακή προστασία, το προϊόν έχει λάβει πιστοποίηση ISO 22196:2007.

Στη συσκευασία της συμπεριλαμβάνονται πανάκι καθαρισμού της οθόνης, αυτοκόλλητα αφαίρεσης σκόνης και υγρό μαντηλάκι καθαρισμού.

iwalk-uvc.jpg

iWalk Αποστειρωτής UVC

Για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον αποστειρωτή UVC της iWalk, ο οποίος ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ασύρματος φορτιστής για τις συσκευές σας (αρκεί βέβαια να υποστηρίζουν οι τελευταίες ασύρματη φόρτιση).

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τη συσκευή σας μέσα στη θήκη και να επιλέξετε τη γρήγορη (διάρκεια 5 λεπτά) ή τη standard (10 λεπτά) λειτουργία αποστείρωσης. Ο χώρος είναι αρκετός για να χωρέσει την πλειοψηφία των smartphones όλων των κατασκευαστών (μέγιστο το iPhone 11 Pro Max που έχει διαστάσεις 158 x 77 x 8.1mm), αλλά και οποιοδήποτε άλλο μικροαντικείμενο επιθυμείτε. Η αποστείρωση γίνεται με υπεριώδη ακτινοβολία που επιταχύνει την καταστροφή του κυτταρικού DNA ή RNA, με αποτέλεσμα να σκοτώνει μικρόβια, ιούς (συμπεριλαμβάνεται ο SARS-CoV-2) και βακτήρια σε ποσοστό 99.99%.

iwalk-uvc-1.jpg

Μια άλλη ενδιαφέρουσα χρήση του αποστειρωτή της iWalk είναι η δυνατότητα να…αρωματίσετε τις συσκευές σας με το αγαπημένο ας άρωμα. Υπάρχει μια ειδική υποδοχή στο εσωτερικό του όπου ρίχνετε δύο σταγόνες από το άρωμα σας και αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα βγάλετε τη συσκευή σας αποστειρωμένη και αρωματισμένη.

Σε ό,τι αφορά την ασύρματη φόρτιση, ο αποστειρωτής UVC της iWalk μπορεί να φορτίσει τις συμβατές iOS συσκευές με ισχύ έως 7.5W και τις Android συσκευές με ισχύ έως 10W, αρκεί να τις ακουμπήσετε επάνω του με την πλάτη.

Μπορείτε να βρείτε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα gadgets, όπως ακουστικά, μεμβράνες προστασίας, powerbanks, καλώδια, φορτιστές κ.ά. στην ιστοσελίδα της MobileTechnology!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading