Crypto Browser Project: Ο νέος web browser της Opera για κρυπτονομίσματα και Web 3.0

Η Opera ανακοίνωσε επίσημα μια νέα έκδοση του ομώνυμου web browser της που αναπτύσσεται βασισμένος στην τεχνολογία blockchain και περιλαμβάνει ενσωματωμένο wallet για τα κρυπτονομίσματα των χρηστών, με το βλέμμα στην επόμενη “γενιά” του Internet, το Web 3.0.

Το Crypto Browser Project της Opera είναι διαθέσιμο ήδη σε beta έκδοση για ορισμένα λειτουργικά συστήματα και η εταιρεία εξηγεί αναλυτικά στο blog της πως θέλει να εναρμονιστεί με την εκθετική ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain. Οι χρήστες θα μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο wallet, είτε να προσθέσουν δημοφιλείς υπηρεσίες όπως τα Coinbase και Binance για να διαχειρίζονται τα κρυπτονομίσματα τους.

Crypto Browser Project

Σε αυτή τη “διαχείριση” συμπεριλαμβάνονται οι δυνατότητες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με άλλους χρήστες (αποστολή - παραλαβή) και ο έλεγχος υπολοίπου. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι έχει προνοήσει για θέματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας, αποτρέποντας σε άλλες εφαρμογές την πρόσβαση στο wallet που έχει επιλέξει ο χρήστης. Υπάρχει, επίσης, το Crypto Corner που εμφανίζει πληροφορίες για τις τιμές, νέα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, καθώς και NFTs που μπορείς να αγοράσεις. Τέλος, στο Crypto Pinboard υπάρχουν tutorials που μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να επωφεληθεί πλήρως των δυνατοτήτων του Crypto Browser Project.

Το θέμα, βέβαια, είναι αν θα πείσει τους χρήστες να εμπιστευτούν το wallet τους σε έναν web browser…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


[Opera]

Loading