CyberDog: Το εντυπωσιακό ρομπότ - σκύλος της Xiaomi!

Στο προηγούμενο μεγάλο λανσάρισμα της Xiaomi το “one more thing” ήταν η ανακοίνωση της εταιρείας για είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα χρόνια, ένα προφανώς αρκετά δύσκολο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για να υλοποιηθεί. Στη σημερινή παρουσίαση των Xiaomi Mi MIX 4 και Xiaomi Mi Pad 5 / 5 Pro, η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμη απρόσμενη κίνηση, αυτήν της ανακοίνωσης του δικού της σκύλου - ρομπότ!

Το Xiaomi CyberDog θυμίζει αρκετά το περίφημο Spot της Boston Dynamics και σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί μια δημιούργια - ορόσημο για τις τεχνικές δυνατότητές της. Μπορεί να πρόκειται για ένα δοκιμαστικό προϊόν, παρόλα αυτά, η Xiaomi προχώρησε σε αποκαλύψεις για το τι κρύβεται σε αυτό. Ο εγκέφαλος του CyberDog αποτελεί δουλειά της Nvidia, μιας και περιλαμβάνει το Jetson Xavier NX module με 384 πυρήνες CUDA, 48 πυρήνες Tensor, 6 πυρήνες Carmel (CPU) και 2 πυρήνες αποκλειστικά αφιερωμένους για διεργασίες μηχανικής μάθησης.

Το συγκεκριμένο module λαμβάνει και επεξεργάζεται διαρκώς δεδομένα από 11 αισθητήρες προκειμένου να κινείται όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, με τη Xiaomi να ισχυρίζεται πως μπορεί να εκτελεί διάφορα κόλπα (π.χ. ανάποδες τούμπες) και να “τρέχει” με ταχύτητα 11.5 km/h. Στους αισθητήρες συμπεριλαμβάνεται ο Intel RealSense D450 για λήψεις πληροφοριών βάθους έτσι ώστε να αναγνωρίζει και να αποφεύγει εμπόδια στον δρόμο του.

Ακόμη, το CyberDog μπορεί να απαντά σε φωνητικές εντολές του χειριστή (π.χ. να ξυπνά) και διαθέτει 3x υποδοχές USB Type-C + 1x HDMI για αναβαθμίσεις στο λογισμικό του ή/και σύνδεση εξωτερικού hardware.

Το Xiaomi CyberDog θα μπει στην παραγωγή για μόλις 1000 τεμάχια που θα διατεθούν σε μηχανικούς, προγραμματιστές και φανατικούς φίλους της Ρομποτικής, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το λογισμικό του είναι open-source για όποιον θέλει να ασχοληθεί με αυτό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading