Xiaomi Mi MIX 4: Επίσημα με under-display κάμερα και την αφρόκρεμα των specs

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την επίσημη παρουσίαση του Xiaomi Mi MIX 4, με την εταιρεία να προχωρά στα αποκαλυπτήρια της πρώτης συσκευής της με πραγματικά full-screen εμπειρία οθόνης, καθώς έχει κρύψει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από αυτήν.

Το Xiaomi Mi MIX 4 έρχεται με πολυτελή κεραμική κατασκευή σε τρεις αποχρώσεις (λευκό, μαύρο και γκρι) και φυσικά η πρόσοψη είναι αυτή που χτυπά στο μάτι περισσότερο απ’ όλα. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει AMOLED κυρτό panel 6.67’’ ανάλυσης FHD+ (HDR10+) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και επικάλυψη Gorilla Glass Victus, κάτω από την οποία κρύβεται η εμπρόσθια κάμερα 20MP. Ειδικά για αυτήν η Xiaomi αναφέρει πως πρόκειται για την τρίτης γενιάς τεχνολογία under-display, άσχετα αν το Mi MIX 4 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει κάτι τέτοιο. Έχει καταφέρει, επίσης, να διατηρήσει σε εκείνο το σημείο την αναλογία των pixels με έναν νέο σχεδιασμό του εσωτερικού κυκλώματος και την τοποθέτηση διάφανων καλωδιώσεων, ενώ με τη βοήθεια εξελιγμένων αλγορίθμων προσφέρει (όπως ισχυρίζεται) πεντακάθαρες λήψεις φωτογραφιών και videos.

xiaomi-mi-mix-4-official-7.jpg

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xiaomi Mi MIX 4 διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888 Plus, 8GB/12GB μνήμη RAM, 128GB/256GB/512GB αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1, dual ηχεία stereo Harman Kardon, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, τριπλή κάμερα 108MP f/1.95 (7P) OIS + 13MP f/2.2 ultrawide 120º + 8MP periscope (5x οπτικό zoom, OIS), WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, IR, 5G και μπαταρία 4500mAh με φορτιστή 120W (50W ασύρματη φόρτιση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Xiaomi θα δίνει την επιλογή για Boost Mode φόρτισης που επιταχύνει το γέμισμα της μπαταρίας από τα 21 λεπτά (ενσύρματα) και τα 45 λεπτά (ασύρματα) στα 15 και 28 λεπτά αντίστοιχα, αν και προφανώς αυτή η επιλογή θα υποβαθμίσει τη μπαταρία ταχύτερα από το αναμενόμενο. Ακόμη, η Xiaomi αναφέρει ότι η θερμοκρασία της συσκευής κατά τη διάρκεια της Balanced φόρτισης δεν ξεπερνά ποτέ τους 37°C. Σημαντική, επίσης, η υποστήριξη της τεχνολογίας UltraWide Band (UWB) για άμεση επικοινωνία των συμβατών smart home συσκευών της Xiaomi με το Mi MIX 4.

xiaomi-mi-mix-4-official-8.jpg

Τιμές και Διαθεσιμότητα

Για την αγορά της Κίνας οι τιμές ξεκινούν από τα 4999 yuan (περίπου €658) για την έκδοση 8GB + 128GB και φτάνουν μέχρι τα 6299 yuan (περίπου €830) για την έκδοση 12GB + 512GB, η οποία θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη μόνο εκεί. Μέσα στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις τιμές και τη διαθεσιμότητα στην Ελλάδα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading