Czinger 21C: Το πρώτο 3D printed supercar στον κόσμο

Η τεχνολογία 3D printing βρίσκει εφαρμογή σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την κατασκευή πολύ πιο ανθεκτικών αυτοκινήτων, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος επεξεργασίας των υλικών κατασκευής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Czinger 21C, ένα άκρως εντυπωσιακό supercar που κατασκευάστηκε στην Καλιφόρνια από αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα, όπου το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του χρησιμοποιήθηκε 3D printer. Θεωρείται το πρώτο 3D printed supercar στον κόσμο που μάλιστα διαθέτει κινητήρα V8 2.9lt, ιπποδύναμη 1250hp, σημειώνει 0-100km μέσα σε μόλις 1.9sec και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 380km.

Η χρήση του 3D printer βοήθησε τους σχεδιαστές να εξοικονομήσουν υλικά, διότι η κατασκευή του σασί έγινε με τεράστια λεπτομέρεια χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία ή χύτευση. Παράλληλα, εξασφαλίζουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αεροδυναμικής και ανθεκτικότητας. Ο σχεδιασμός του Czinger 21C είναι μοναδικός, υπό την έννοια ότι είναι μεν διθέσιο, αλλά μοιάζει περισσότερο με cockpit από formula (ο οδηγός μπροστά, ο συνοδηγός πίσω).

Όπως είναι λογικό, θα κατασκευαστούν μόλις 80 Czinger 21C, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ανάδειξη του 3D printing και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Loading