Darkest Hunters: Ένα turn-based puzzle RPG πιο ενδιαφέρον απ' ό,τι δείχνει

Το Darkest Hunters είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι που φέρνει η Ultimate Games από τα Windows PCs στο Nintendo Switch και ξεχωρίζει χάριν στο ιδιαίτερο gameplay που συνδυάζει στρατηγική και λύση γρίφων με στοιχεία RPG.

Αναλαμβάνεις τον ρόλο του The Hunter και εισέρχεσαι σε ένα σκοτεινό κόσμο όπου καλείσαι να αντιμετωπίσεις ορδές δαιμόνων και τεράτων, απλά αντί να αρπάζεις το σπαθί και να αρχίσεις να θερίζεις, η δύναμη σου κρύβεται στην κατάλληλη στρατηγική που θα ακολουθήσεις σε ένα ταμπλό όπου σχηματίζεις μονοπάτια επάνω σε "κουτιά" ίδιου τύπου. Όπως καταλαβαίνετε, το Darkest Hunters έχει τη φιλοσοφία mobile game και γι’ αυτό είναι ιδανική επιλογή για το Nintendo Switch, ειδικά όταν το κρατάς σε handheld mode.

Στο Darkest Hunters υπάρχουν 5 συνολικά μεγάλοι κόσμοι γεμάτοι από πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας με μικρά και μεγάλα bosses. Σε κάθε πίστα βαθμολογείσαι με αστέρια ανάλογα με την επίδοση σου (max 6 για τις κανονικές και max 3 για τα bosses), τα οποία μαζεύεις για να ξεκλειδώσεις τον επόμενο κόσμο. Για να περάσεις, όμως, στον επόμενο κόσμο θα πρέπει να εξοντώσεις και το τελικό boss.

Μπορεί φαινομενικά να φαίνεται εύκολο, αλλά αρκετά σύντομα διαπιστώνεις ότι δεν αρκεί απλά να είσαι καλός στα παιχνίδια τύπου matching. Χρειάζεται σωστή στρατηγική, μελέτη των αντιπάλων που εμφανίζονται στο ταμπλό (κάποιοι έχουν αντοχή σε συγκεκριμένες επιθέσεις) και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί να παίξεις μια πίστα δύο και τρεις φορές ακολουθώντας διαφορετική πορεία αν θέλεις να μαζέψεις και τα έξι αστέρια. Ευτυχώς, παρά την επαναληψιμότητα, το παιχνίδι κρατά το ενδιαφέρον του gamer και τον ανταμείβει κατάλληλα για τη νέα προσπάθεια που επιχειρεί σε μια πίστα.

Το καθαρό gameplay έχει τη μορφή ένωσης κουτιών του ίδιου τύπου (spell, attack, life, coin) επάνω στο ταμπλό, με τον χαρακτήρα να κινείται επάνω σε αυτήν τη γραμμή που έχει δημιουργήσει ο παίκτης στην εκάστοτε κίνηση του. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετικό spell, άρα διαφορετικού τύπου επίθεση στον εχθρό που συναντάς επάνω στο ταμπλό, και η ισχύς του χτυπήματος εξαρτάται από το πόσο έχει εξελιχθεί το συγκεκριμένο spell στην πορεία του παιχνιδιού ή/και την ανθεκτικότητα του εχθρού στο εκάστοτε είδος επίθεσης. Εάν η γραμμή που έχεις σχηματίσει περιλαμβάνει 5 ή περισσότερα κουτιά, τότε η επίθεση ενισχύεται “καθαρίζοντας” μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Αυτό μπορεί να αποδεχθεί κομβικό στην εξέλιξη μιας μάχης κυρίως με τα μεγάλα bosses, αλλά και για να δημιουργείς παγίδες για τους μικρότερους εχθρούς. Να σημειωθεί ότι η μάχη επάνω στο ταμπλό είναι σε turn-based σύστημα, επομένως, δεν μπορείς απλά να “κόβεις” βόλτες χωρίς να σε παίρνουν το κυνήγι οι εχθροί σου.

Οι πίστες έρχονται σε διάφορα μεγέθη και καμιά φορά μπορεί η τελική έξοδος να βρίσκεται αρκετά κοντά στην αφετηρία, αλλά καλό είναι να τις εξερευνάς αρκετά προτού αποχωρήσεις, διότι ανακαλύπτεις κρυμμένες περιοχές, σεντούκια, μαζεύεις εμπειρία, χρυσό και φυσικά αυξάνεις τις πιθανότητες να κερδίσεις 6 αστέρια που στο τέλος της πίστας θα σου δώσουν και ένα χρυσό σεντούκι γεμάτο καλούδια. Παρά τον turn-based χαρακτήρα, απαιτείται γρήγορη σκέψη και σωστή στρατηγική, μιας και όσο αυξάνεται η δυσκολία της πίστας λαμβάνουν χώρα κάποια τυχαία γεγονότα που μπορεί να επιδεινώσουν απότομα τη θέση σου (π.χ. τυχαίο ανακάτεμα των κουτιών).

Στα RPG στοιχεία του παιχνιδιού έχουμε το level-up του χαρακτήρα που κατά βάση αυξάνει τους δείκτες ενέργειας, επίθεσης και μαγείας, αλλά κρατήστε ότι τα όπλα και οι πανοπλίες επιδέχονται επίσης αναβάθμισης σε συγκεκριμένες ιδιότητες τους. Επομένως, μην υποτιμήσετε τα όπλα που μπορεί να προκαλούν μικρό damage, καθώς μπορεί να χτυπούν σε συγκεκριμένες αδυναμίες κάποιων εχθρών. Κρατήστε, ακόμη, ότι υπάρχουν “μαγαζιά” στην πόλη απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε spells και εξοπλισμό πληρώνοντας με χρυσό που μαζεύετε στις πίστες. Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το στέκι του Charlie Bronson, ο οποίος κρατά πληροφορίες για τους εχθρούς που έχετε συναντήσει (ιδιότητες, δυνάμεις και αδυναμίες), τα σημειώματα που ενδεχομένως θα μαζέψετε (εμπλουτίζουν το υπόβαθρο της ιστορίας) και τους ήρωες που μπορείτε να επιλέξετε. Σχετικά με το τελευταίο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά στο gameplay, παρά το διαφορετικό ιστορικό του καθενός.

Εκ πρώτης όψεως, το Darkest Hunters μπορεί να σας φανεί “παλιατζούρα” με επιτηδευμένα pixelιασμένα γραφικά που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Παρόλα αυτά, είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με απαιτητικό gameplay και ας μη του φαίνεται. Σίγουρα θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είναι καλύτερα, όπως για παράδειγμα το βάθος στους χαρακτήρες και η μουσική, αλλά θα περάσετε ευχάριστα τις ώρες σας αν σας αρέσει αυτό το είδος παιχνιδιών.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ξεκινήσαμε να παίζουμε στην εντυπωσιακή LG OLED 65B8PLA που υποστηρίζει τις τεχνολογίες 4K HDR, Dolby Vision και Dolby Atmos, αλλά το Darkest Hunters δεν ενδείκνυται γενικότερα για gaming σε μεγάλη τηλεόραση. Είναι ένας τίτλος ιδανικός για handheld gaming στην οθόνη του Nintendo Switch ή του Nintendo Switch Lite.

Loading