Δείτε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει ένα K-pop συγκρότημα

Πως θα σας φαινόταν ένα K-pop συγκρότημα χωρίς πραγματικά μέλη; Αυτό σκέφτηκε Pulse 9, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), και δημιούργησε ένα νέο group που ονομάζεται Eternity με τα μέλη του, ωστόσο, να μην είναι στην πραγματικότητα αληθινά. Το νέο συγκρότημα δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνολογίας deepfake για να προσομοιώσει υπερ-ρεαλιστικές εικόνες «ψεύτικων» αστέρων της K-pop, όπως είναι το group των Blackpink και των Red Velvet.

«Σε αντίθεση με τους ανθρώπους-τραγουδιστές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pulse 9, Park Ji-eun «τα μέλη του Eternity μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να εξετάσουν διάφορα κοινωνικά ζητήματα, επειδή είναι λιγότερο ευάλωτα σε κακόβουλα και επικριτικά σχόλια».

Στο βίντεο παρατηρείται ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με πραγματικά μέλη από συγκροτήματα παρόμοιου στιλ και οι δυνατότητες ερμηνείας και χορού πράγματι εντυπωσιάζουν. Τέλος, γίνεται αντιληπτό ότι αν καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερος χρόνος, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι από θεαματικά έως και τρομακτικά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading