up_icon
Reviews devolo Gadgets

devolo Magic 2 WiFi 6 Review: Δίνει τέλος στα προβλήματα με το Internet και το WiFi

29 Νοεμβρίου 2021 Christos Elpidis

devolo Magic 2 WiFi 6 Review: Δίνει τέλος στα προβλήματα με το Internet και το WiFi

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προέκυψαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, ειδικά τους πρώτους μήνες, ήταν η ανάγκη να εξυπηρετηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας με το υπάρχον δίκτυο, αλλά και όλοι οι χώροι στα μεγάλα διαμερίσματα. Γι’ αυτόν τον λόγο άνθισε ιδιαίτερα η αγορά των Powerline λύσεων και η devolo κατάφερε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό προσφέροντας κορυφαίες λύσεις σε πολύ πιο προσιτές τιμές.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε αρκετά από τα προϊόντα της εταιρείας, αλλά αυτή τη φορά υποδεχόμαστε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το devolo Magic 2 WiFi 6, καθώς είναι το πρώτο Powerline adapter που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 και τις τεχνολογίες που το συνοδεύουν προκειμένου να μεταδίδει το σήμα του Internet σε όλο το σπίτι/γραφείο με τη μεγαλύτερη (μέχρι σήμερα) δυνατή ταχύτητα (Powerline έως 2400Mbps και WiFi έως 1800Mbps).

devolo Magic 2 WiFi 6 Review


Καταρχάς να υπενθυμίσουμε ότι το πλεονέκτημα των Powerline adapters είναι το γεγονός πως μεταδίδουν το σήμα του Internet μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού / γραφείου, με αποτέλεσμα να μην σε απασχολούν τα κλασικά εμπόδια των ασύρματων δικτύων (π.χ. τοίχοι, διαφορετικοί όροφοι). Τοποθετώντας τους Powerline adapters σε κατάλληλα σημεία στο σπίτι μπορείς να δημιουργήσεις ένα ταχύτατο και αξιόπιστο δίκτυο που θα καλύπτει κάθε τετραγωνικό μέτρο του χώρου σου, ενώ το πρότυπο WiFi 6 καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική τη μετάδοση δεδομένων σε κάθε συσκευή για να επιτύχει 50% υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του WiFi 6 είναι η τεχνολογία OFDMA που επιτρέπει σε ακόμη περισσότερες συσκευές να επικοινωνούν ταυτόχρονα μέσω του ίδιου καναλιού WiFi. Αυτό σημαίνει πως όταν υπάρχει η ανάγκη να εξυπηρετηθούν μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα το smartphone, το tablet, η τηλεόραση, το πλυντήριο και η ρομποτική σκούπα, οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν καμία απολύτως καθυστέρηση. Επίσης, η τεχνολογία TWT (Target Wake Time) προστατεύει την αυτονομία των IoT συσκευών θέτωντας σε αδράνεια την επικοινωνία με το δίκτυο WiFi όταν δεν υπάρχει λόγος να “ξυπνήσουν”.

Ξεκινώντας με το devolo Magic 2 WiFi 6 δεν μπορούμε να μη σταθούμε για μια ακόμη φορά στην τρομερά εύκολη, απλή και γρήγορη εγκατάσταση τους. Ακόμα και ο πιο αδαής χρήστης μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να στήσει το δίκτυο στο σπίτι του ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις κατατοπιστικότατες οδηγίες.

Όλα ξεκινούν τοποθετώντας το Magic 2 WiFi 6 LAN στην πρίζα και έπειτα συνδέοντας το με το router μέσω καλωδίου Ethernet. Μόλις τα δύο κουμπιά πάρουν λευκό χρώμα και έχουν ανάψει όλα τα λαμπάκια του router σας, έχετε κάνει ήδη τη μισή δουλειά. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού ή γραφείου θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τους υπόλοιπους προσαρμογείς στις πρίζες που θέλετε. Εμείς έχουμε στη διάθεση μας το Multiroom Kit που περιλαμβάνει το Magic 2 WiFi 6 LAN και 2x WiFi προσαρμογείς για κάλυψη χώρων έως 180 τ.μ. To Starter Kit περιλαμβάνει το LAN και 1x WiFi adapter για χώρους έως 100 τ.μ., ενώ για μεγαλύτερους χώρους υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις ξεχωριστά adapter. Όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παλαιότερα μοντέλα της devolo (Magic 1, Magic 2, Mesh) καλό θα είναι να γνωρίζετε πως είναι συμβατά απλά δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία WiFi 6.

devolo Magic 2 WiFi 6 Review

Στη δική μας χρήση τοποθετήσαμε το LAN και τους άλλους δύο προσαρμογείς σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού (115 τ.μ.). Σημειώστε πως ο κάθε adapter διαθέτει 2x υποδοχές Ethernet για να συνδέσεις ενσύρματα συσκευές σε αυτόν (π.χ. τηλεόραση + PS5). Επειδή, όμως, μιλάμε κυρίως για κάλυψη WiFi σε όλο τον χώρο, η διαδικασία για να στήσεις αυτό το ολοκληρωμένο ασύρματο δίκτυο είναι εξίσου πανεύκολη. Απλά βάζεις τον προσαρμογέα στην πρίζα που επιθυμείς, πατάς το κουμπί WPS στο router και εντός δύο λεπτών ολοκληρώνεται η “μαγική επικοινωνία” μεταξύ όλων των adapters! Αυτό ήταν, πλέον έχεις ένα πλήρες δίκτυο Mesh WiFi για ταχύτατο Internet σε όλο το σπίτι χωρίς κόπο!

Μιας και αναφέραμε το Mesh WiFi, ας θυμηθούμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά:

Ένα σύστημα mesh αναφέρεται σε ένα ασύρματο δίκτυο, που αποτελείται από πολλαπλά WiFi hotspots, τα οποία επικοινωνούν αυτόματα μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα ενιαίο ασύρματο mesh δίκτυο με έξυπνα πλεονεκτήματα:

  • Το Airtime Fairness διαχειρίζεται αυτόματα το δίκτυο WiFi προσφέροντας περισσότερο χρόνο σύνδεσης στις πιο γρήγορες WiFi τερματικές συσκευές , βελτιώνοντας την απόδοση ολόκληρου του ασύρματου δικτύου.

  • Το Access Point Steering επιτρέπει μια low-interruption σύνδεση με πολλαπλά σημεία πρόσβασης WiFi. Το όφελος από αυτό γίνεται εμφανές όταν ο χρήστης μετακινείται μέσα στο σπίτι με smartphone, tablet ή laptop. Σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, το δίκτυο mesh εξασφαλίζει ότι κάθε συσκευή συνδέεται κάθε φορά στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης devolo.

  • Το Band Steering κατευθύνει αυτόματα και αποτελεσματικά τις συσκευές στις ζώνες 2.4 GHz ή 5 GHz χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Έτσι, παρέχει συνδέσεις με το πιο κατάλληλο κανάλι WiFi κάθε φορά, διασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση.

  • Το Beam Forming επιτρέπει έναν ιδιαίτερα ακριβή έλεγχο των συσκευών, για τη δημιουργία βελτιωμένης σύνδεσης μεταξύ του σημείου πρόσβασης WiFi και π.χ. ενός tablet.

  • Το Config Sync επιτρέπει στα δεδομένα ασύρματης διαμόρφωσης να συγχρονίζονται με όλα τα devolo Magic. Επιπλέον, το devolo Magic WiFi επιτρέπει την αντιγραφή των δεδομένων πρόσβασης από τον router, έτσι ώστε να υπάρχει μόνο ένας κωδικός πρόσβασης WiFi για όλες τις συσκευές.

  • Το Fast Roaming (Client Steering) δίνει στο WiFi roaming μια πρόσθετη ώθηση, επιτρέποντας σε συμβατές συσκευές να αποφασίζουν αυτόματα ποιο σημείο πρόσβασης επιτρέπει την ταχύτερη σύνδεση.

  • Το Bi-directional Multi-User MIMO επωφελείται από την τεχνολογία πολλαπλών κεραιών των προσαρμογέων και των τερματικών συσκευών, στέλνοντας και λαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά streams δεδομένων από και προς ποικίλες συσκευές. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα νοικοκυριά στα οποία χρειάζονται συχνά πολλές υπηρεσίες real-time Internet την ίδια στιγμή.

devolo Magic 2 WiFi 6 Review


Όλη η αρχική εγκατάσταση μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής Home Network της devolo, απ’ όπου μπορείς να παρακολουθείς και την κατάσταση κάθε προσαρμογέα, την ταχύτητα download / upload, να αλλάζεις password στο δίκτυο, να ρυθμίζεις την πρόσβαση παιδιών ή/και επισκεπτών κλπ., όπως και να αναβαθμίζεις το λογισμικό των συσκευών devolo.

Εδώ να αναφέρουμε ότι η devolo προσφέρει προστασία των δεδομένων που διαμοιράζονται μέσα από το δίκτυο του χρήστη με τα πρωτόκολλα WPA2 και WPA3 (για όσες συσκευές υποστηρίζουν αυτού του επιπέδου την κρυπτογράφηση).

Σε αυτόν τον πρώτο μήνα χρήσης του devolo Magic 2 WiFi 6 έχουμε ξεχάσει αγαπημένες φράσεις όπως τα “σέρνεται το Internet”, “δεν πιάνει καλά το WiFi στην κρεβατοκάμαρα” κλπ., ενώ έχουμε γλιτώσει και από τις περίεργες πατέντες και την ακαταστασία για να φτάνει το καλώδιο Ethernet στο PS5 και την τηλεόραση. Όλα δουλεύουν απροβλημάτιστα, οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στο κοντινότερο WiFi hotspot και…κομμένη η γκρίνια.

To devolo Magic 2 WiFi 6 είναι διαθέσιμο σε τιμές €239.99 για το Starter Kit και €399.99 για το Multiroom Kit, ενώ ο κάθε προσαρμογέας κοστίζει ξεχωριστά €179.99.

Η εταιρεία προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα προϊόντα της.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung Galaxy Z Flip4 Review: Με καίριες αναβαθμίσεις, αλλά και περιθώρια βελτίωσης

03 Οκτωβρίου 2022 Christos Elpidis

Με το Samsung Galaxy Z Fold4 η εταιρεία απέδειξε ότι τα foldables μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά εργαλεία στα χέρια των επαγγελματιών χρηστών, αλλά με το Galaxy Z Flip4 στοχεύει να επαναλάβει την περυσινή...

Sony Xperia 10 IV Review: Καλό σαν entry-level, αλλά με mid-range τιμή

21 Σεπτεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Η Sony έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια μια συγκεκριμένη πολιτική στο λανσάρισμα νέων smartphones, με το Xperia 1 να αποτελεί την ναυαρχίδα της, το Xperia 5 την compact έκδοση της ναυαρχίδας που σε ορισμένες...

HUAWEI Watch GT 3 Pro Review: Απίστευτη πολυτέλεια και αυτονομία, αλλά θέλει δουλειά το λογισμικό

29 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα καλοκαίρι παρέα με νέα smartwatches της HUAWEI, αυτή τη φορά με τα δύο μοντέλα της σειράς HUAWEI Watch GT 3 Pro, τα οποία χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετές εβδομάδες για να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο ...

Samsung Galaxy Z Fold4 Review: Όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της ιδέας

26 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα foldables της Samsung και στην Ελληνική αγορά, με την εταιρεία να στοχεύει φέτος σε ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις μετά την εξαιρετική πορεία που σημείωσαν τα Galaxy Z Flip3 και Galaxy Z ...

Xiaomi 12 Pro Review: Υπέροχο σε όλα εκτός από την αυτονομία

23 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Ακόμη ένα premium smartphone της Xiaomi έμεινε για αρκετό καιρό στα χέρια μας προκειμένου να αποκτήσουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τις επιδόσεις του. Αυτή τη φορά ασχολούμαστε με το Xiaomi 12 Pro, ένα ...

Logitech Lift Review: Ξεκούραση για τον καρπό και αξιόλογη λειτουργικότητα

17 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 60 χρόνια από τότε που ο Douglas Engelbart προχώρησε στην κατασκευή του πρώτου mouse με σκοπό να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο εύκολη την αλληλεπίδραση με τους υπολογιστές και από τότε...

HUAWEI P50 Pro Review: Ένα μεγάλο «αν» θα το έβαζε στην συζήτηση για τον τίτλο του κορυφαίου

16 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Αν και συνηθίζουμε να δοκιμάζουμε τα smartphones για μερικές ημέρες πριν καν ανακοινωθούν ή αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν στην αγορά, αποφασίσαμε στην περίπτωση των HUAWEI P50 Pro και HUAWEI nova 9SE να κάνουμε ...

Creative Zen Hybrid Review: Τα πιο άνετα ακουστικά για το ταξίδι σου

14 Αυγούστου 2022 Christos Elpidis

Η Creative Technologies συνεχίζει να πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνολογίες για τα ακουστικά της, καθώς δεν θέλει να μένει στάσιμη στα κεκτημένα της, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει να ...

Wonder Boy Collection Review: Ώρα να θυμηθούμε τα παλιά με τον καλύτερο τρόπο

31 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Οι αναβιώσεις παλιών αγαπημένων arcade games για τα συστήματα και τις παιχνιδοκονσόλες της εποχής μας έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια για πολλές εταιρείες, είτε με remakes είτε με φρεσκαρίσματα στις original ...

Sony LinkBuds S Review: Υψηλές επιδόσεις και άνεση, αλλά με κόστος

26 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Sony προχώρησε στην κυκλοφορία των LinkBuds, ένα πρωτοποριακό ζευγάρι ακουστικών ανοικτού τύπου που σε γενικές γραμμές έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στον χρήστη σε σύγκριση με ...

Loader
techgear_icon