Ο καθρέπτης που αντανακλά τα...εντόσθια σου! [Video]

kinect-internal_mirror

Αν δεν είσαι χειρουργός ή...ταριχευτής πτωμάτων, τότε μάλλον δύσκολα θα μπορέσεις να δεις πραγματικά ανθρώπινα εντόσθια, αλλά (φαντάσου έκπληξη) να περάσεις από έναν καθρέπτη και αντί να δεις το είδωλο σου να βλέπεις το εσωτερικό του σώματος σου! Εντάξει, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ψηφιακό καθρέπτη που θα τοποθετηθεί στην έκθεση Computer-Human Interaction στο Toronto (Καναδάς) και υποτίθεται ότι θα απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τα εντόσθια των περαστικών. Για να δημιουργηθεί αυτή η ψευδαίσθηση, ο ερευνητής Xavier Maitre χρησιμοποίησε εικόνες υψηλής ανάλυσης από ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες εθελοντών, και στη συνέχεια τις επεξεργάστηκε με κατάλληλο λογισμικό για να απεικονίζονται με κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

Στον ψηφιακό καθρέπτη έχει τοποθετηθεί εσωτερικά αισθητήρας Microsoft Kinect, ο οποίος αναγνωρίζει τους περαστικούς και καταγράφει με ακρίβεια τις κινήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθρέπτης απεικονίζει τα όργανα περίπου στις αναλογίες τους.

Να σημειωθεί ότι ο Maitre πραγματοποίησε ένα πείραμα με 30 περαστικούς στο Παρίσι για να δει τις αντιδράσεις τους, τοποθετώντας εικόνες από εθελοντές του ίδιου φύλου. Οι 10 από αυτούς ένιωσαν πολύ περίεργα να βλέπουν τα σωθικά τους και ταυτόχρονα να είναι ορατά σε άλλους.

Στόχος της έρευνας είναι η απάντηση σε φιλοσοφικά ζητήματα σχετικά με το ανθρώπινο σώμα, αλλά δεν αποκλείεται η εξέλιξη του σε χρήσιμο χειρουργικό βοήθημα.

[via]

Loading