Disney και Epic Games ετοιμάζουν ένα κοινό σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας

Η Walt Disney Company επενδύει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στο Fortnite και την Epic Games, κατασκευάστρια εταιρεία της Unreal Engine, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι δύο εταιρείες. Μαζί, θα δημιουργήσουν "ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας που θα επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια των αγαπημένων ιστοριών και εμπειριών της Disney". Η συνεργασία αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται "σύντομα", σύμφωνα με ένα βίντεο της Epic Games.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το "νέο σύμπαν" της Disney και της Epic Games, το οποίο περιγράφεται ως "μια εμπειρία παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης και διαλειτουργικότητα με το Fortnite", είναι ελάχιστες, εκτός από το ότι θα είναι ένα μέρος αφιερωμένο σε όλα τα προϊόντα της Disney, της Pixar, της Marvel, του Star Wars και του Avatar. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να "παίζουν, να παρακολουθούν, να ψωνίζουν και να ασχολούνται με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες" από αυτά τα franchises της Disney. Ακούγεται σαν η Disney να θέλει να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα μοιάζει με metaverse και θα είναι ένα one-stop shop για την εταιρεία, χωρίς να χρειάζεται να πάτε πουθενά αλλού.

Μια εικόνα που δημοσιεύθηκε παράλληλα με το Δελτίο Τύπου δείχνει τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστούς κόσμους διάσπαρτους με διαφορετικά franchises και εταιρείες της Disney. Υπάρχει ένα νησί όπου η Marvel και η Lucasfilm ζουν αρμονικά, ενώ το Wreck-It Ralph έχει ένα ψηλό κτίριο ακριβώς απέναντι από ένα πάρκο Nightmare Before Christmas. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους χάρτες που φτιάχνει η Disney για τα θεματικά πάρκα της στην πραγματική ζωή.

"Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης", δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Bob Iger. "Ανυπομονούμε οι fans να βιώσουν τις ιστορίες και τους κόσμους της Disney που αγαπούν με νέους πρωτοποριακούς τρόπους".

Loading