Ούτε εβδομάδα δεν πέρασε από την παρουσίαση του DJI Mavic Air και το κατάστημα Tomtop καταφέρνει ήδη να προσφέρει το νέο drone της εταιρείας σε τιμή χαμηλότερη από την επίσημη, χωρίς έξοδα τελωνείου!

Όπως ενημέρωσε πριν από λίγο, το DJI Mavic Air είναι διαθέσιμο σε τιμή €779.39 δηλώνοντας το κουπόνι AIR939 στο ταμείο και το πακέτο DJI Mavic Air Fly More Combo στα €961.97 με το ίδιο κουπόνι AIR939, για όσους τα παραγγείλουν μέχρι και την 31η Ιανουαρίου. Στις τιμές που βλέπετε συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής και το τελωνείο, αρκεί να διαλέξετε την επιλογή Duty Free Shipping (αποστολή σε 7-12 εργάσιμες). Οι αντίστοιχες τιμές στο επίσημο κατάστημα της DJI είναι €849 και €1049 αντίστοιχα!

DJI Mavic Air

Το DJI Mavic Air έχει μέγεθος περίπου όσο ένα σύγχρονο smartphone και βάρος μόλις 430gr, το οποίο μπορεί να διπλωθεί για να μεταφέρεται με μεγάλη ευκολία.

Η εταιρεία έχει ενσωματώσει αισθητήρα 12MP CMOS 1/2.3” με φακό 24mm f/2.8 και gimbal τριών κατευθύνσεων για λήψεις video σε ανάλυση 4K και slow motion video 120fps σε ανάλυση Full HD, ενώ το προηγμένο λογισμικό επιτρέπει τον συνδυασμό έως 25 φωτογραφιών μέσα σε μόλις 8 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσεις σφαιρικό panorama σε ανάλυση 32MP. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8GB και περιλαμβάνεται υποδοχή microSD.

Από πλευράς λογισμικού το DJI Mavic Air περιλαμβάνει QuickShot και SmartCapture modes για βελτιωμένες λήψεις φωτογραφιών και video, τρία panorama modes (οριζόντια, κάθετα και 180°) και σύστημα FlightAutonomy 2.0 με Advanced Pilot Assistance για ακόμη πιο εύκολη και ασφαλή πτήση. Το ActiveTrack mode έχει βελτιστοποιηθεί για να αναγνωρίζει αυτόματα πολλά αντικείμενα και να διατηρεί το συγκεκριμένο αντικείμενο που έχει επιλέξει ο χρήστης στο κάδρο με μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά σε περιπτώσεις όπου κινείται με ταχύτητα. Να σημειωθεί, επίσης, το βελτιωμένο Dual Camera Vision που του δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης των εμποδίων από απόσταση 20m, καθώς και αυτόματη αποφυγή τους.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, ο χρήστης απολαμβάνει αυτονομία πτήσης για 21 λεπτά με μία φόρτιση, μέγιστη ταχύτητα 68km/h στο Sport mode, αντοχή σε ανέμους έως 36 km/h, αιώρηση σε υψόμετρο έως 5000m επάνω από τη στάθμη της θάλασσας και εμβέλεια 4km. Να σημειωθεί ότι ο χρήστης μπορεί να το διαχειρίζεται με χειρονομίες από απόσταση έως 6m για απογείωση/προσγέιωση, λήψη φωτογραφιών, εγγραφή video κλπ.

Advertisements